home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Beruházások a magyarkanizsai strandon
Tóth Tibor
2020.06.15.
LXXV. évf. 24. szám
Beruházások a magyarkanizsai strandon

Ma délelőtt Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester megtekintette a Tisza partján zajló munkálatokat, melyek célja a strand további rendezése. Asztalok és padok javítására, cseréjére, gránitlapok lehelyezésére, valamint tíz árnyékoló napvitorla beszerzésére és felállítására Magyarkanizsa Önkormányzata az idegenforgalmi minisztérium pályázatán 3 millió dinárt nyert.

Fejsztámer a munkálatok helyszínén elmondta, hogy az elmúlt években nagyon sokat foglalkoztak a Tisza-parton levő infrastruktúra kialakításával, hogy a táborozóknak és a hazai turistáknak is megfeleljen.

— Szerettük volna a medence melletti részt is felújítani, hiszen ezen a területen régen diszkó működött, ahova főleg a fiatalok látogattak le nagy előszeretettel. Ezt a fényt szeretnénk visszahozni, amihez modernizálni, fejleszteni kell a területet. Maga a beruházás az idegenforgalmi minisztérium 3 millió dináros támogatásából valósul meg, bizonyos összeget pedig az önkormányzat önrészként biztosított. Nyáron a gyerekek általában a medencében keresnek menedéket a hőség elől, a szülők és a nagyszülők pedig a padokon figyelik és várják őket. A várakozást, a medence melletti tartózkodást próbáljuk kényelmesebbé tenni a külön árnyékolóval ellátott padokkal és asztalokkal. Úgy gondolom, hogy a Tisza-part modern és fiatalos kinézetet kap. Bízom benne, hogy a fiatalok esténként és hétvégén megtalálják a számukra megfelelő helyet, ahol a kávézó és a vendéglő egyaránt közel van, és kellemesen eltöltik idejüket a Tisza-parton. Az önkormányzat hosszú távon a Tisza-partot állandóan magas szinten szeretné tartani, és az is célunk, hogy a vízi turizmus egyik vajdasági, Tiszához köthető központja itt, Magyarkanizsán legyen. Fontos, hogy a Tisza-parton szolgáltatást nyújtó vállalkozóknak folyamatosan legyenek vendégeik, akik valami újat és korszerűt tapasztalnának a Tisza-parton. A vírushelyzet a közbeszerzési pályázat elindítását és a kivitelezési munkálatokat is késleltette, így azok két-három hét múlva fejeződhetnek be. Reményeink szerint a medence július első hetétől kezdve már teljes kapacitással működik majd — mondta Fejsztámer.

A felvételek a helyszínen készültek.


Még több kép!▼ 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..