home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Beruházások a Tisza-parton
Tóth Tibor
2020.08.22.
LXXV. évf. 34. szám
Beruházások a Tisza-parton

Magyarkanizsa Önkormányzata sikeresen pályázott a szerbiai kereskedelmi, idegenforgalmi és telekommunikációs minisztériumnál, így a 3 millió dináros támogatásból megújult a medence melletti pihenőhely, önkormányzati beruházásból pedig a játszótér is bővült egy új, izgalmas játékkal.

A medence melletti pihenőhelyen új járdát építettek, felújították a padokat, az asztalokat, árnyékolókat létesítettek, valamint a kerékpártartók és az öltözők is új köntösbe bújtak.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere a Tisza-parton tett látogatása alkalmával kiemelte, hogy minden évben igyekeznek valamit újítani a part e szakaszán.


A Tisza-parti medence

— Most a padokra, az asztalokra és az árnyékolókra került sor. Az önkormányzat a beruházáshoz területrendezéssel járult hozzá, ami a járda aszfaltozását, a virágágyások kialakítását, a zöldövezet rendezését foglalja magában, valamint a játszótér, az önkormányzat 250 000 dináros beruházásának köszönhetően, új játékelemmel bővült. Az elmúlt hetekben több szó esett arról, milyen sokan használják a Tisza-partot, mekkora tömeg jár le a Tiszára. Épp ez a bizonyítéka annak, hogy volt értelme az elmúlt években mindig egy kicsit bővíteni a kínálatot, hiszen egyre többen veszik igénybe ezeket a szolgáltatásokat. Bízom benne, hogy néhány éven belül a központi, betonos részt is, ahol a régi épület áll, valamilyen formában hasznosítani tudjuk, így a Tisza-part visszanyerheti teljes pompáját és azt a régi kínálatát, amelyre azok emlékeznek, akik a ’90-es években jártak ide — emelte ki Fejsztámer.


A csúszda a legkisebbek nagy kedvence

A Tisza-parti medence, hétfő kivételével, mindennap várja a fürdőzni, felfrissülni vágyókat. Pálfi Ervin, a medencét működtető Komunalac Kommunális Közvállalat igazgatója elmondta, hogy ügyelnek a járványügyi intézkedések maradéktalan betartására és a fürdőzők biztonságára.

— Bizonyos biztonsági előírásokat vezettünk be. Testhőmérsékletet mérünk, látogatóinkat megkérjük a lábtörlő használatára, a járófelületeket gyakran fertőtlenítjük. Ezekkel az óvintézkedésekkel minimálisra szeretnénk csökkenteni az esetleges fertőzés lehetőségét. Az előállt helyzetre való tekintettel naponta száz jegyet bocsátunk forgalomba. Nagy figyelmet fordítunk a strand környékének rendben tartására. A medence mellett álló, kihasználatlan épülettel is vannak terveink, más arculatot kell neki adni, de emellett lesznek még beruházások, melyek alakulása a jelenlegi helyzettől is függ — mondta Pálfi.


A forróságban jólesik megmártózni egyet

A medence mellett Beharović Enis vízimentő ügyel a fürdőzők biztonságára. A Magyarkanizsa Úszóklub kiváló versenyzője és edzője ezenkívül úszóiskolát is vezet, ahol a kezdők a sportág alapjait sajátíthatják el.

— Az emberek nagy számban és az előírt szabályokat maradéktalanul betartva látogatnak ki a medencére. Mindenki élvezi a jó időt, a meleg vizet, a gyerekek jókedvűen fürdenek, úsznak, csúszdáznak, mialatt szüleik pihennek. Egy hete fejeztem be az úszóiskolában az első csoporttal való foglalkozást, melyen 20 öt—tizenkét éves gyerek vett részt. A járványügyi intézkedések miatt nem lehetett mindenki egyszerre jelen, így kétszer 10-es csoportokban foglalkoztam velük. Igaz, hogy az időjárás néhányszor áthúzta számításainkat, de két hét alatt sikerült befejezni a munkát. Néhány napja még egy csoport indult, ahova összesen 36 gyerek jelentkezett. Őket is két csoportba osztottam. Az úszóiskolát segítőmmel, Domonkos Gáborral együtt csináljuk. A gyerekeken látszik, hogy boldogan jönnek tanulni, fürdeni, játszani. Tíz nap nem hosszú idő, de az alapok elsajátításához elegendő. Nagyon sok gyerek fél a víztől, nem érzi biztonságban magát benne. Mi segítünk nekik abban, hogy ne féljenek, hogy bátran és könnyedén mozogjanak ebben a közegben. Ennyi idő alatt a gyors- és a hátúszást tanítjuk meg nekik, a mell és a pillangó már magasabb szint, melynek elsajátításához több időre van szükség. A napokban még egy csoportot indítottam, ahova 15-en jelentkeztek. Mire ők is befejezik az úszóiskolát, a nyár is véget ér. Aki tovább szeretne a sportággal foglalkozni, csatlakozzon bátran a Magyarkanizsa Úszóklubhoz, ahol jó társaság várja — mondta Beharović.

A nyárból hátramaradt két hetet, amennyire csak lehet, használjuk ki. Mindehhez a magyarkanizsai strand jó választásnak bizonyul, hiszen biztonságos medence, rendezett környezet és a fürdőzők kényelméről gondoskodó létesítmények várják a felfrissülni, kikapcsolódni vágyókat.


A gyerekek nagy örömmel vették birtokukba az új játékot


Az új öltözők


A felújított padok, asztalok és az új árnyékoló

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..