home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Ben atya a csantavéri iskolában
(—)
2013.04.03.
LXVIII. évf. 14. szám
Ben atya a csantavéri iskolában

A közelmúltban iskolánkba látogatott Benvin Sebastian Madassery indiai verbita misszionárius atya, hogy elbeszélgessen a diákokkal.

Benvin Sebastian Madassery az indiai Kerala államban született 1974. március 12-én. Hagyományos katolikus családban nevelkedett, amely kereszténységét Szent Tamásig vezeti vissza. 2003 óta él Magyarországon, jelenleg a Pápai Missziós Művek magyarországi igazgatója.
Előadását egy különleges imával kezdte, belefoglalva a hindu, az angol és a magyar nyelvet egyaránt. Sokat mesélt a gyermekkoráról, megtéréséről, utazásairól. Bemutatott egy kisfilmet is, amely az indiaiak életéről szól. Diákjaink láthatták, mekkora különbség van egy indiai és egy európai iskola között, mekkora különbség van öröm és öröm között. Azok a gyerekek a legapróbb kedves gesztusért is hálásak, megbecsülik a hit erejét.
Benvin Sebastian Madassery Színes a hitünk címmel tartotta meg előadását. Elmondta, hogy legyen bármilyen is az ember bőrszíne, a hite ugyanolyan mély lehet.
Az atya egy angol dalt is betanított a közönséggel, kicsik és nagyok egyaránt dalra fakadtak, sőt mindenki táncra perdült a teremben.
Az előadás után beszélgetett a diákokkal, közös fotó is készült, majd előkerült a kosárlabda, és megmutatta, hogy nemcsak a vallás, hanem a sport terén is jeleskedik.
Köszönjük, Ben atya, hogy eljött hozzánk, és beszámolójával megszínesítette az életünket! Bármikor szívesen látjuk egy újabb délutánra!
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..