home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Bemutatóra készül a Népszínház Magyar Társulata
Szakáll Laura
2023.08.31.
LXXVIII. évf. 35. szám
Bemutatóra készül a Népszínház Magyar Társulata

A 2023/2024-es évadot Caryl Churchill Az Iglic című darabjával nyitja meg a szabadkai Népszínház Magyar Társulata. A különleges produkció a néző fantáziáját is megmozgatja — emelték ki az alkotók a sajtótájékoztatón.

Az Iglicet a szabadkai Siflis Anna rendezte, aki Budapesten végzett rendezői szakon, neve azonban nem ismeretlen a vajdasági közönségnek. Anna a Népkör Magyar Művelődési Központ Fabula Rasa Gyermekszínjátszó Grundjában sajátította el a szakma alapjait.

Az Iglic egy szellem, aki tartozni szeretne valakihez, szeretetre vágyik, melyet változatos módokon próbál elérni — fogalmaz a fiatal rendező. A történet középpontjában két kamasz lány áll, akikkel igyekszik kapcsolatot teremteni a szellem.

— A szeretetre éhezést különböző formában szeretné megvalósítani, én azt érzem, nekünk ebben a folyamatban sikerült egymásra hangolódni, és ezt a szeretetet mi szerencsére megtaláltuk közösen.

A címszerepben G. Erdélyi Herminát láthatja a közönség. Szerinte az új produkció horrormese.

— Nagyon izgalmas a szövegszerkezete, a dramaturgiája olyan értelemben szintén izgalmas, hogy nem lineáris, hanem a nézőt olyan feladatok elé állatja, ahol az ő képzelőerejére is szükség van, miközben természetesen megtámogatjuk helyszínek és különböző tények, információk közlésével.

Az új évadban Az Igliccel együtt 10 előadás szerepel a Népszínház Magyar Társulatának repertoárján — mondta Körmöci Petronella társulatigazgató.

— Mindenki kedvére válogathat, műfaji szempontból nagyon változatos ez a repertoár, hiszen zenés darabok, komédiák, operettek, tragédiák, kortárs művek és klasszikusok is színen vannak.

Az évad első bemutatója a szabadkai városnapi rendezvénysorozat része, így szeptember 5-én ingyenesen tekintheti meg a közönség. Helyfoglalás azonban szükséges. Az első ismétlő előadás 7-én lesz a Népszínház Jadran Színpadán.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..