home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Bemutatóedzés Tornyoson
Tóth Tibor
2024.02.23.
LXXIX. évf. 8. szám
Bemutatóedzés Tornyoson

A minap Tornyoson tartott bemutatót a magyarkanizsai székhelyű Vajdasági Birkózóakadémia. A Zenta községben lévő falu a tizenegyedik település, ahol az akadémia növendékei megismerkedhettek ezzel a küzdősporttal, és elegendő jelentkező esetén elindulhatnak az edzések a Tömörkény István Általános Iskolában.

A tornatermet megtöltő iskolásokat elsőként Bicók Róbert, Zenta Község Sportszövetségének elnöke köszöntötte, aki örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy Tornyoson is kihelyezett részleget nyit az akadémia.

— A kisebb falvakban is meg kell ismerniük a gyerekeknek a birkózást. A zentai birkózás az ország élmezőnyébe tartozik, neves birkózóink voltak, vannak és remélhetőleg lesznek is. Bízom benne, hogy közületek is kikerül egy-két világ-, Európa- vagy akár olimpiai bajnok, illetve érmes. A legtehetségesebbek a Magyarkanizsán működő birkózóakadémiára költözhetnek be, ahol kiváló körülmények között a legjobb edzők foglalkoznak a sportolókkal — szólt a gyerekekhez Bicók, majd megköszönte az iskola igazgatójának, Vajda Attilának, hogy nyitottnak bizonyult a kezdeményezés iránt.

Bálint Zoltán, a Vajdasági Birkózóakadémia ügyvezetője elmondta, hogy az akadémiára azok a birkózók kerülnek, akik az edzések során bizonyos minőséget mutatnak, hiszen a fiatalokból minél hamarabb szeretnének nemzetközi rangú birkózókat nevelni.

— Minden faluban, kistelepülésen vannak tehetségek, akiket először is fel kell fedeznünk, majd megfelelő feltételeket kell nyújtanunk nekik. Nekünk, sportmunkásoknak az a feladatunk, hogy minél több helyre eljussunk, bemutassuk a sportágat a fiataloknak, és megtaláljuk a tehetségeket — mondta Bálint.

Az akadémia növendékei közül Losonc Szabolcs, Dobó Dániel, Kovács Krisztián, Ognjen Jakovljević, Kontra Tünde, Vuković Nataša, Milana Mitrović és Ivana Gajić tartott bemutatót, mely után az általános iskolások is felmehettek a szőnyegre, és Újhelyi Sándor, valamint a magyarországi Péteri András vezetésével néhány alapmozdulattal ismerkedhettek meg.

A tervek szerint hamarosan Magyarittabén, Szerbcsernyén és Palicson tartanak bemutatóedzést, majd Szabadka, Óbecse, Topolya, Székelykeve és Torontálvásárhely következik a sorban.  

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..