home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Bemutatkozott Gyopárosfürdő
(T. T.)
2009.04.08.
LXIV. évf. 14. szám

Pénteken a Magyar Köztársaság Szabadkai Főkonzulátusán bemutatót tartott az Orosháza--Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő. A szerb--magyar határtól mintegy 50 kilométerre, Szeged és Békéscsaba között található idegenforgalmi komplexum keretében szauna és gyógyászati központ is működik. Nagy F...

Pénteken a Magyar Köztársaság Szabadkai Főkonzulátusán bemutatót tartott az Orosháza--Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő. A szerb--magyar határtól mintegy 50 kilométerre, Szeged és Békéscsaba között található idegenforgalmi komplexum keretében szauna és gyógyászati központ is működik. Nagy Ferenc, a Magyar Köztársaság Szabadkai Főkonzulátusának főkonzulja köszöntőjében elmondta, hogy Orosháza és Gyopárosfürdő az év elején kezdeményezte az együttműködést, mellyel régi kapcsolataikat szeretnék feleleveníteni. Benkő Ferenc, a fürdő vezérigazgatója a létesítmény történetével ismertette meg a népes hallgatóságot. Elmondta, hogy a tórendszer már az 1800-as évek közepén is nagy népszerűségnek örvendett. Kezdetben lóúsztatásra és kenderáztatásra használták, majd felfedezték a víz gyógyhatását.
A komplexum keretében működő parkfürdő egy húszhektáros parkban található tórendszer partján épült ki. Többek között ötvenméteres olimpiai méretű medence, valamint gyermek-, élmény- és gyógymedence is szolgálja az ide látogató turisták kényelmét, de csónakázni, vízi biciklizni és horgászni is lehet, sőt nyáron még koncerteket is szerveznek a vendégeknek. A 6000 négyzetméternyi területen elterülő élményfürdőt a Magyar Fürdőszövetség a legmagasabb, négycsillagos besorolással jutalmazta. Az élményfürdőben négy bel- és három kültéri medence, vízi csúszdák, masszázságyak állnak a vendégek rendelkezésére. Magyarország egyik legnagyobb szaunaparkjában aroma-, infra- és fényterápiás szauna is működik, de jakuzzik, gőzkabinok, danárium és szolárium szintén igénybe vehető. A gyógyászati központban teljes szolgáltatást nyújtanak a gyógyturizmusban érdekelt vendégek és a betegek részére. A fürdő gyógy- és termálvizes medencéit két mélyfuratú kút táplálja, melyek vizének hőmérséklete 40-50 fok körül alakul. A kalciumot, vasat, jódot, magnéziumot, nátriumot tartalmazó barna színű, síkos tapintású gyógyvizet balesetek utáni rehabilitációra és reumára is hatékonyan alkalmazzák. A wellness-turizmus keretében masszázsszalon, szolárium, konditerem, valamint különféle kozmetikai szolgáltatások, többek között pedikűr és manikűr is igénybe vehető. A vendégek elszállásolását három hotel (Corvus Aqua, Hotel Napsugár, Hotel Klub Gyopáros) biztosítja. A bemutatón elhangzott, hogy Orosházán évente két országos jelentőségű eseményt rendeznek: június 5-étől 7-éig tartják meg a Libamájfesztivált, augusztus 19-én és 20-án pedig az Európai Kenyérünnepre kerül sor a városban.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..