home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Belgrádi, koperi és prijedori társulatok vendégjátéka az Újvidéki Színházban, valamint egy ősbemutató
2022.05.06.
LXXVII. évf. 18. szám
Belgrádi, koperi és prijedori társulatok vendégjátéka az Újvidéki Színházban, valamint egy ősbemutató

Az Újvidéki Színház változatos repertoárral készült májusra, amelyen több vendégjáték is szerepel Belgrádból, a szlovéniai Koperből és a boszniai szerb köztársasági Prijedorból.

A Belgrádi Drámaszínház  Az istenek alkonya és A fekete doboz című produkciója május 18-án, illetve 19-én kerül színre a nagyszínpadon, a Napjaink című minifesztivál keretében, amelyet tavaly létesített színházunk a Belgrádi Drámaszínházzal és a Szerb Nemzeti Színházzal  az előadások hálózatba szervezése céljából. Az istenek alkonya című darabot Jagoš Marković rendezte, Luchino Visconti Wagner operájára utaló filmje alapján, míg Andrej Nosov vitte színpadra A fekete dobozt.

 Ezt követően május 27-én a Jugoszlávia, édes hazám című darabot láthatják a nézők, amely a  Gledališče Koper és a Prijedori Színház koprodukciója. Az előadás Goran Vojnović szlovén író regénye alapján készült és Marko Misirač rendezte. Tavaly  a VIII. Új Várszínház Fesztiválon Čortanovcin a legjobb előadás díját érdemelték ki.

 Ebben a hónapban színházunk állandó repertoárjából is szerepelnek előadások, –először  legújabb produkciónk ,a  III.Richárd látható  május 6-án és 9-én, Dejan Projkovszki rendezésében.  Ezt követi Az idióta május 11-én Andrej Cvetanovszki rendezésében, a Mephisto május 16-án Boris Liješević rendezésében,valamint  Az isteni Dzsoni parázna napjai május 17-én  Jovana Tomić rendezésében, amely megméretteti  magát a Sterija játékok nevezetű , állandó nemzetközi drámai és színházi verseny jellegü fesztiválon , végül a Neoplanta című előadást nézheti meg a közönség május 26-án.

Májusban is egy új ősbemutatót harangozunk be!  A Láthatatlan kölykök című előadás bemutatójára május 25-én kerül sor. Terék Anna drámáját , amelyet a Színház felkérésére írt meg, Lénárd Róbert rendező viszi színpadra. Az előadás pár csellengő gyerekről szól, akik láthatatlanok a társadalom, a felnőttek számára.  

Az előadásokra jegyek foglalhatók az Újvidéki Színházhonlapján, vagy a szinhazujvideki@gmail.com e-mail címen, illetve a 021 6572526-os telefonszámon.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..