home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Bejelentették a BIZKOD 6 versenyt
Tancsik Richárd
2022.04.20.
LXXVII. évf. 16. szám
Bejelentették a BIZKOD 6 versenyt

A szabadkai városháza médiaközpontjában sajtótájékoztatón jelentették be a programozó- és közgazdászhallgatók BIZKOD 6 elnevezésű versenyét.

A BIZKOD 6 egy 24 órás verseny, mely során a csapatok az Infostud mentoraitól kapott programozási vagy üzleti problémát próbálják megoldani. A zsűrinek meg kell győződnie arról, hogy ötletük kellően jó, és az üzleti gyakorlatban is alkalmazható.

Az újságírókkal Anja Balažević, az Infostud csoport munkatársa ismertette a verseny formáját és megvalósulását. Kiemelte, hogy a megmérettetés lehetőséget ad a hallgatóknak, hogy a gyakorlatban is bemutassák tudásukat, melyet az elméletben elsajátítottak, illetve számukra is új ötleteket mutathatnak be a részt vevő csapat tagjai. A sajtótájékoztatón hangsúlyozta, Szabadka városának eltökélt szándéka, hogy mint IT-központ tovább fejlődjön, ezért kiemelten fontos a hallgatók informatikai készségeinek fejlesztése, és a BIZKOD erre kiváló lehetőséget nyújt. Elmondta, a korábbi találkozókon részt vett versenyzők többsége sikeresen elhelyezkedett választott szakmájában. Beszéde végén megköszönte a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola és a Szabadkai Közgazdasági Kar támogatását a verseny megvalósításában.  

Nora Neškov, a BIZKOD 6 projektmenedzsere bemutatta a verseny idei programját, mely május 21-e és 22-e között zajlik majd, 24 órán keresztül az Infostud irodájában. Az előző évben kombinált formában folyt a program, de az idén az előzetes felmérések alapján döntöttek amellett, hogy ilyen módon bonyolítsák le a versenyt. Eddig csaknem 50 csapat nevezett be, de április 26-áig várják a jelentkezőket.

Zlatko Čović, a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola tanára szintén a BIZKOD verseny fontosságát hangsúlyozta, és elmondta, az informatikával foglalkozó képzésekben szemléletváltásra és folyamatos innovációra van szükség, valamint a női nem számára is vonzóvá kell tenni a szakterületet. Kiemelte, ezek a versenyek és programok kiválóak, hogy tovább fejlődjenek a leendő IT-szakemberek informatikai kulcskompetenciái. Örömmel tudatta, hogy hat csapattal vesznek részt a versenyen.

Mirjana Marić, a Szabadkai Közgazdasági Kar tanára hangsúlyozta, örömmel tölti el, hogy újra részt vehet a verseny szervezésében. A kar hallgatói között nagy az érdeklődés, de még pontos adattal nem szolgálhat, hogy hány csapat fog részt venni. Véleménye szerint a megmérettetés a hallgatóknak lehetőséget ad, hogy kilépjenek a komfortzónájukból, és bemutathatják az elméleti-gyakorlati tudásukat egy „konkrét” szituációban, melyet az Insfostud munkatársai készítenek elő. Eközben lehetőségük lesz, hogy mindezt egy nagy perspektívájú IT-cégben prezentálják, és külön kiemelte, hogy a későbbiekben az Infostud több hallgatóval kapcsolatba lép az együttműködés reményében.

Fényképezte: Tancsik Richárd

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..