home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Befejeződött az MNT felvételi felkészítője
Szakáll Laura
2021.06.20.
LXXVI. évf. 24. szám
Befejeződött az MNT felvételi felkészítője

A végéhez érkezett a Magyar Nemzeti Tanács felvételi előkészítő tanfolyama. Az ingyenes képzést február 13-án indította el az MNT, akkor az online térben zajlottak az órák, összesen 13 tantárgyból. Júniusban már a tantermi foglalkozásra is lehetőség nyílt. A végzős középiskolások utolsó foglalkozását a szabadkai Vegyészeti-technológiai Iskolában tartották meg. A fiatalokat Baráth Gábor Gergely, a Magyar Nemzeti Tanács Oktatási Bizottságának elnöke köszöntötte.

–Az MNT 2011 óta szervez felvételi felkészítőt. Ez a komplex ösztöndíjprogramunk egyik eleme. Az idei tanév rendkívüli volt a koronavírus miatt, így a felvételi felkészítő is, hiszen az online térben valósult meg. Kéthetente tartottak előadást a tanárok. A nehezített körülmények ellenére sikerült lebonyolítanunk a felkészítőt, a gyerekek pedig éltek ezzel a lehetőséggel. Sikeres felvételi felkészítőt tudhatunk magunk mögött.

Az utolsó foglalkozáson is több tantárgyból szervezett órákat az MNT.

Szórád Endre kémiatanár azt mondja, a rendkívüli helyzet ellenére is sikerült felkészíteni azokat a végzős középiskolásokat, akik főiskolára vagy egyetemre szeretnének iratkozni.

A Magyar Nemzeti Tanács felvételi felkészítőjén mintegy 200 diák vett részt. Az MNT Magyarország kormányának, a nemzetpolitikai államtitkárságnak és a Bethlen Gábor Alapnak köszönhetően valósítja meg a felsőoktatási ösztöndíjprogramját. Ennek szerves része a felvételi felkészítő program. 

Fényképezte: Szakáll Laura

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..