home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Befejeződött a harmincnyolcadik
(T. T.)
2013.02.27.
LXVIII. évf. 9. szám
Befejeződött a harmincnyolcadik

A karađorđevói Lazarica csapatának győzelmével ért véget a 38. gunarasi kispályás teremlabdarúgó-torna. A helybeli Dózsa György Általános Iskola tornatermében tizenhat helyi és környékbeli együttes rúgta a bőrt több héten keresztül.

Érdekességként említhető, hogy a csapatok kapus nélkül, négy játékossal léptek pályára, a találkozók pedig nem a hagyományos kézilabda–, hanem kiskapukra folytak. A négy négyes csoportból az első két helyezett együttes került be a negyeddöntőbe, ahol már egyenes kiesésre folytak a küzdelmek. A legjobb négy közé a topolyai Topola Taxi, a karađorđevói Lazarica, az óbecsei Bife Tea és a gunarasi Fehér Szarvas jutott be. Az első elődöntőben a topolyai taxisok erődemonstrációt tartottak, s hatalmas fölénnyel játszva 9 : 2-re verték az óbecsei együttest. A házigazdák és a karađorđevóiak közötti elődöntő igazi drámát hozott, a döntős kiléte csak a félpályáról az üres kapuba küldött büntetőrúgások után derült ki. A hazaiak mintha elaludtak volna a meccs elején, így a harcias vendégek 3 : 0-ás előnyhöz jutottak. A második játékrész elején felébredtek a szarvasok, megtalálták az ellenszert a vendégek játékára, majd öt gólt lőve megfordították a találkozó sorsát. A vendégek ezt nem igazán tudták elviselni, s egyik pillanatban kisebb verekedést robbantottak ki, de néhány perc elmúltával szerencsére lecsillapodtak a kedélyek, és folytatódhatott a mérkőzés. A közjáték inkább a hazaiakat zavarta meg, aminek következtében a vendégek 5 : 5-re egyenlítettek. A zöld-fehér mezes hazaiak a hajrában szép góllal újra vezetéshez jutottak, a vendégek azonban a hosszabbítás perceiben egyenlítettek, és kiharcolták a büntetőket. A párbaj során a gunarasiak nem összpontosítottak kellőképpen, két büntetőt is kihagytak, ellenfelük viszont nem hibázott, és így bejutott a döntőbe. A bronzmérkőzésre a Fehér Szarvas összeszedte magát és a csalódott csapatok találkozóján imponáló játékkal, 7 : 5-re verte az óbecseieket. A döntő főleg taktikai harcot hozott, a csapatok főleg arra figyeltek, hogy ne kapjanak gólt, így kevesebb helyzet adódott a kapuk előtt. A topolyaiak a döntőben nem tudták megismételni az elődöntőben mutatott magabiztos játékukat, így 3 : 1-es vereséget szenvedtek a tornán első ízben részt vevő karađorđevói együttestől. Az első három helyezett serleget és oklevelet vehetett át Orcsik Istvántól, az Olimpia Labdarúgóklub elnökétől, a torna főszervezőjétől. Az első helyezett csapat 18 000, a második 12 000, a harmadik 8000 dináros jutalomban részesült, a torna gólkirályának, a 15 gólos Dér Lórántnak (Fehér Szarvas) pedig 2000 dinár a jutalma.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..