home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Beépíthető háztartási gépek
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2021.08.26.
LXXVI. évf. 33. szám
Beépíthető háztartási gépek

Konyhafelújítás vagy bútorcsere alkalmával mindig felmerül a kérdés, vajon beépíthető háztartási gépekre essen-e a választásunk, vagy sem. Sok érv szól a beépítés mellett, így ha új gépet kell vásárolnunk, inkább ezt a megoldást részesítsük előnyben.

A nagyobb háztartási gépek, mint például a mosó- vagy mosogatógép, főzőlap, sütő, mikrohullámú sütő, hűtőszekrény, páraelszívó kiválasztását mindenképp meg kell előznie a tervezési folyamatnak. A gépek márkájánál — melyet általában a legfontosabbnak tartunk — lényegesebb kérdés, hogy hova kerülnek, hiszen a beépíthetőek esetében nélkülözhetetlen a pontos tervezés.

A sütő és a főzőlap különválasztható — a sütőt kényelmesebb, magasabb helyre tehetjük, ezáltal nem kell hajolgatnunk, hogy beláthassunk.

A mikrohullámú helyének megtervezésekor ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl magasan, mert a forró étel kivételekor a készülék balesetveszélyes lehet.

Ha beépíthető mosó- és mosogatógépet, hűtőszekrényt választunk, akkor nem zavarják a látványt, hiszen a bútorzat frontjai megfelelően eltakarják őket. Ez a modern vagy minimál stílusnál fontos igazán, ahol lényeges szempont, hogy a legkevesebb dolgot hagyjuk elöl.

A beépíthető háztartási gépek legfőbb előnyei tehát:

— a környezetbe simulnak, alig láthatóak;

— rugalmas az elhelyezésük, variálhatóak;

— általuk stílusos, egyedi dizájnt követhetünk,

— nagyobb kényelmet nyújtanak.

Most pedig vegyük sorra a legnépszerűbb beépíthető eszközöket.

1. Gőzsütő

Az új gőzsütő készülékek már okostelefonról is vezérelhetőek, a kezelőfelületük érintőszenzoros. Az úgynevezett 6. érzék funkció is beléjük van építve, ahol már receptek is elérhetőek. A gőzképzés a sütőtéren kívül valósul meg, és a gőz a készülék hátsó falán keresztül jut el a belsejébe.

2. Indukciós üvegkerámia főzőlap

Szintén megtaláljuk a 6. érzék előnyeit, melyek révén például több ételfajtához találunk menüt, valamint speciális funkciókat is, melyek igazán vonzóvá teszik.

Ezek a következőek:

— Olvasztás — A fagyasztott étel olvasztásához nyújt segítséget, de akár az ideális olvadt állapot fenntartásához is. Ideálison értendő például a csokoládé temperálása, melynél lényeges a folyékony állag megtartása.

—  Melegen tartás — Főzés után is melegen tart, például amikor lassú főzéssel, sűrítéssel készítünk egy mártást.

— Párolás, lassú forralás — Gyöngyöztethetjük vele a főzést, leégés nélkül. Hosszú főzési folyamattal készülő ételekhez ideális, mint amilyen a rizs, szószok, sültek.

—  Forralás — Forrásban tarthatjuk vele a már felforralt vizet. Ilyenkor érdemes odafigyelni, és időközben pótolni a folyadékot.

— Chef control — Három főzőzónából áll, mely az előre megadott teljesítménybeállításoknak megfelelően, illetve az edény helyzetétől függően kapcsol be. Mozgathatjuk az edényt a felületen, így a főzés más hőmérsékleten történik, a kezelőfelület használata nélkül.

3. Beépíthető mikrohullámú sütő

A mikrosütők hőlégbefúvós funkciója gondoskodik arról, hogy a ventilátor a hőt célzottan az étel felszínére irányítsa. Az erős mikrók hátsó részében van a ventilátor, ezáltal a hő egyenletesen oszlik el.

4. Kávéfőző

A kávéfőzők választéka óriási. A gazdag kínálatból kiemelhetjük a beépíthető változatot is, mely nem foglal helyet a konyhapulton, rendezettebb látványt nyújt, és működtetése is egyszerűbb.

5. Páraelszívó

Manapság egyetlen konyhából sem hiányozhat. A látványukban is különleges, prémiumminőségű, ferdesíkú gépek kiválóan végzik el feladatukat. Ugyancsak van 6. érzék funkciójuk, melynek segítségével, attól függően, hogy mit készítünk, igazíthatjuk az energiaforrást.

6. Beépíthető hűtő

Felül van a hűtőrész, alul a fagyasztóláda. A fagyasztó felső részén kivehető a folyóvízzel kiolvasztható páraelnyelő betét. A jég eltávolítása egyetlen perc alatt elvégezhető. A StopFrost tálca kiválóan összegyűjti a jeget a rekeszekben.

7. Integrált mosogatógép

A mosogatógépek napjaink konyháiban már nélkülözhetetlenek. Két beépítési szélesség (kapacitásnagyság) közül választhatunk. A magas nyomású tisztítórendszer minden szennyeződést eltávolít.

8. Beépíthető, elöl töltős mosógép

A tervezők már erre a lehetőségre is gondoltak, hiszen a fürdőben is fontos lehet, hogy ne lássuk a gépet. De ha kicsi fürdőnk van, akkor a konyhába kerülhet, ahol ideális ez a megoldás. Ezek a gépek a FreshCare funkciójuknak köszönhetően akár 6 órán át is frissen tartják a mosott ruhákat, ha nem tudunk korábban teregetni.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..