home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Bátran, merészen
Tóth Tibor
2014.03.19.
LXIX. évf. 12. szám
Bátran, merészen

A közelmúltban Juhász Tibor, az Adica Üdültetési Közvállalat igazgatója és Bilicki Zoltán, Ada község elnöke stratégiai együttműködésről szóló megállapodást írt alá, melynek értelmében három éven belül egy új, fedett, huszonöt méteres úszómedence és egy wellnessközpont létesülne a medencekomplexum területén.

Az elképzelések szerint az ősz folyamán a fő és az ötlettervek készülnének el, az év végéig pedig sor kerülne az alapkő letételére is. A munkálatok 2015-ben kezdődnének, és 2016 végére fejeződnének be.

— Szeretnénk eleget tenni a wellnessturizmussal kapcsolatos igényeknek, és különféle masszázsfürdőket, wellnessmedencéket építünk be a zárt, egyterű medencébe. Elképzelésünk szerint egy 1200-1300 méter mély termálkutat is fúrunk az üdülőközpont területén. A próbafúrásokat már elvégeztük, és hatvanhárom fokos vizet találtunk. A beruházás értéke 1,5 millió euróra tehető — ebben az összegben nincs benne a termálkút költsége. A beruházás ötlete az önkormányzattól és Bilicki Zoltán elnöktől származik. Ha nem sikerül sem uniós, sem tartományi társfinanszírozót találni, akkor a projektumot saját eszközökből valósítjuk meg. Az adaiak 1981-ben mertek nagyot álmodni, és megépítették a medencekomplexumot. Mi is merünk nagyot álmodni, és igyekszünk megépíteni a fedett medencét, valamint a wellnessközpontot — mondta Juhász Tibor.

A fedett medence területén szaunák is helyet kapnak, a wellnessrészlegben pedig több jakuzzi és masszírozó kismedence létesül.

Az adai központban három medence van, melyet folyamatosan bővítenek. Tavaly egy hatvankét méter hosszú körcsúszdát építettek, az idén pedig e mellé egy dupla, ún. kamikazecsúszda kerül. A gyermekmedence öt méternyi kiscsúszdával gazdagodott a nyáron, az idén pedig hét méter hosszú csúszdával fog gyarapodni. Az olimpiai méretű medence a sportolni, úszni vágyó vendégek igényeit elégíti ki. A termálkút létesítésével az idényt egészen októberig meghosszabbíthatják, addig, amíg a levegő hőmérséklete lehetővé teszi a kinti fürdőzést. Természetesen a fedett medence tizenkét hónapon át fogadja majd a látogatókat.

— Az üdülőközpont 1,5 hektár zöld területen fekszik, ami Szerbiában egyedülálló. Bízom benne, hogy egyszer az unióból is érkezik pénz a turizmus fejlesztésére. Mindig az nyer, aki elsőként lép. Bátrak, merészek akarunk lenni, úgy gondoljuk, jó az elképzelésünk, és a helyes irányba haladunk. Az elmúlt évben üzleti politikánkat egy kissé megváltoztattuk, és a központ területén lévő vendéglőket saját hálózaton belül működtettük, ami bevételt termelt közvállalatunk részére. Óriási gond, hogy a kormány létszámstopot vezetett be a közvállalatokban. Ez nagy tévedés, hiszen az idénymunkások nemcsak saját, hanem legalább tíz másik ember fizetését is megkeresnék. A kormány által alapított bizottságnak kérvényt nyújtottunk be a nyári hónapokra vonatkozó alkalmazotti létszámnövelés ügyében — mondta az igazgató.

Az üdülőközpontnak június 1-jétől augusztus végéig mintegy 50-55 000 látogatója van. A tizenkét hónapon át üzemelő fedett medence létesítésével még több vendég jöhet a Tisza menti településre, rengeteg munkalehetőség kínálkozhat az elszállásolás, a vendéglátóipar és a falusi turizmus területén, ami a munkanélküliség rohamos csökkenéséhez, esetleg teljes megszűnéséhez vezethet.

Még csak márciust írunk, de a közvállalatban már készülnek a fürdőidényre. A négy vendéglő közül egyet teljesen újjáépítenek, a nagyvendéglőt felújítják, a harmadikat kibővítik, a negyediket pedig felszerelik, és üzembe helyezik. Tavaly kicserélték az olimpiai medence tartóoszlopait, az idén pedig az önkormányzat támogatásával az olimpiai medence és a lelátó közötti betonlapokat fogják. E munkálatok után a csúszdák építése következik, ami június 1-jére be is fejeződik. A kemping fejlesztésébe az elmúlt három év alatt 3 millió dinárt fektettek be, így a nyár folyamán odalátogató több mint száz család minden higiéniai feltételt kielégítő körülmények között töltheti szabadidejét.     

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..