home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Barátkozási nap
2023.06.26.
LXXVIII. évf. 25. szám
Barátkozási nap

A Keresztény Értelmiségi Kör 2023. június 24-én Barátkozási napot szervezett a Horgos melletti Domus Pacis Ferences Lelkigyakorlatos Házban. Vajdaság 16 településéről érkezett mintegy 90 érdeklődő. A Barátkozási nap, amely Keresztelő Szent János ünnepén került megszervezésre szentmisével kezdődött, amelyet ft. dr. Orcsik Károly adorjáni plébános mutatott be, és hangsúlyozta, ennek az ünnepnek a jelentőségét.

Az előadó ft. dr. Szöllősi Tibor temerini plébános, aki a Gaudete et Exultate (Örüljetek és ujjongjatok) az életszentségre szóló meghívás a mai világban című Ferenc pápa apostoli buzdítását dolgozta fel két előadásban.

Fejezetenként mutatta be és magyarázta Ferenc pápa 2018-ban kiadott apostoli buzdítását, amely az örömben megélt keresztény életre buzdít. Ez nem egy tudományos értekezés, ez egy közérthető buzdító levél, amely fel akarja hívni figyelmünket az életszentségre szóló meghívottságunkra.

A szünetekben alkalom nyílt a beszélgetésre, tapasztalatcserére, hiszen az elgondolkodtató, tartalmas előadások számtalan témát szolgáltattak a résztvevőknek.

Az ebéd után a Keresztény Értelmiségi Kör megtartotta évi közgyűlését, ahol a tagság megvitatta a további idei évi programokat, és az egyesület működésével kapcsolatos kérdéseket.

A tartalmas egésznapos rendezvény Magyarkanizsa Önkormányzatának a támogatásával valósult meg.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..