home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Bane 25
(L. E.)
2015.05.31.
LXX. évf. 21. szám
Bane 25

Ezen a héten ünnepelt fennállásának és működésének 25. évfordulóját a szabadkai Bane cég. A vállalat 1990-től kezdetben csak fatelepként tevékenykedett, majd 1995 végétől konyha- és fürdőszobaelemek gyártásával is foglalkozni kezdett. Fontos megemlíteni, hogy a cég teljes körű szolgáltatást nyújt a tervezéstől az igényes kivitelezésig.

2002-től a Bane a  megkezdi  a Kolpa céggel való stratégiai együttműködést nagy enteriőrök,  irodaházak, szállodák, kongresszusi központok berendezésében.

A cég sikertörténetének legújabb fejezete, hogy idén májusban a LG céggel kötött szerződést, miután igen nagy konkurenciában elnyerte a világcég bizalmát,  és stratégiai partnereként  nyugat-balkáni piaci képviselőként (is) tevékenykedhet majd.

Arra a kérdésünkre, mi az, ami mint sikeres vállalkozónak mégis  problémát jelent,  a tulajdonos, Branko Vaci elmondta, hogy a legnagyobb gond a szakképzett munkaerő hiánya. Ilyen profilú szakirányú oktatás — asztalos — már nincs a középiskolákban, a mesterek és a munkához értők pedig külföldre távoztak. Egy-két éven belül ez neki, mint munkaadónak nagy gondot okoz majd. Hiába igyekszik korrektül viszonyulni dolgozóihoz, a még itthon maradt  szakemberek is a  nagyobb bérek és jobb élet reményében fokozatosan külföldre távoznak.

Végül megkérdeztük Branko Vaci urat, mi az ő sikerének titka?

— Nagyon sok munka, kitartás, minőség és folyamatos innováció. Ilyen egyszerű a recept — válaszolta kedves mosoly kíséretében.

 A  Bane május 29-én együtt ünnepelt partnereivel, munkatársaival, fogyasztóival. A palicsi Nagyteraszon kezdődő vendégváró koktélparti után az ünneplés a szabadkai városháza dísztermében megtartott ünnepi akadémiával folytatódott. Az  eseményen többek  között ott volt Maglai Jenő, Szabadka város polgármestere, Ilija Maravić, a Városi képviselő-testület elnöke, Zoran Radoman, tartományi pénzügyi titkár, Slavo Rac, tartományi képviselő, és a Ruszin Nemzeti Tanács elnöke, prof. dr. Đorđe Konstantinidis, az újvidéki Orvosi Egyetem rendes tanára, valamint Fabrice Riser, az LG cég kelet-, és nyugat-európai területi igazgatója.


Az alábbi képre kattintva tekintse meg Szalai Attila felvételeit, melyek a május 29-ei ünnepségen készültek:

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..