home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Bánáti településeken jártak a Magyar Összefogás jelöltjei
Pannon RTV
2022.11.01.
LXXVII. évf. 43. szám
Bánáti településeken jártak a Magyar Összefogás jelöltjei

Közép- és dél-bánáti körúton jártak a Magyar Összefogás jelöltjei. Több településen tekintették meg az eddig megvalósított, illetve folyamatban levő beruházásokat, és elbeszélgettek a helyi önkormányzatok és civil szervezetek képviselőivel.

Tordán, a művelődési otthonban a helyi közösség és a civil szervezetek képviselőivel találkoztak, majd megnézték a civil szervezetek leendő otthonát. A Magyar Nemzeti Tanács – a magyar kormánnyal közösen – mintegy három millió dinárral támogatta a művelődési otthon, továbbá az óvoda, a templom, a civil szervezetek otthonának a felújítását, de rendezvények megtartását is segítette.

–Bízom benne, hogy az elkövetkezendő időszakban is tudjuk segíteni a tordai közösséget, melynek kiemelt szerepe van Közép-Bánátban. Sok rendezvényt szerveznek és számos civil szervezet is működik a településen, melyek jó programokat tudnak felmutatni – emelte ki Fremond Árpád, a Magyar Összefogás listavezetője.  

Magyarittabén is több jelentős beruházást támogatott a Magyar Nemzeti Tanács. A helyiek egyik terve az egykori iskolaépület felújítása.

Mivel október 31-e a reformáció napja, a Magyar Összefogás küldöttsége Magyarittabén meglátogatta a helybeli Református Egyházközséget, ahol elbeszélgettek Marton Károly lelkésszel. Emellett megtekintették a Nagybecskereket Temesvárral összekötő kerékpárutat is.

Fremond Árpád listavezető és a Magyar Összefogás lista jelöltjei Versecen, a Petőfi Sándor Művelődési Egyesületben megtekintették a felújított otthont, majd a helyi magyarokkal az MNT fontosságáról beszélgettek.

Ürményházán az iskolai és óvodai fejlesztések mellett megnézték a művelődési élet új székházát, amelyet az MNT-n keresztül sikerült megvásárolni.

A küldöttséget Székelykevén Salamon Géza iskolaigazgató, a Magyar Összefogás lista jelöltje fogadta. Az iskolai és az óvodai beruházások mellett az oktatást is érintő káderhiány volt a téma.

Küzdenünk és tennünk kell a szórványban élő magyarokért, hisz nekik óriási szükségük van minden támogatásra – írta a tartalmas nap összegzéseként a közösségi médiában megjelentetett bejegyzésében Fremond Árpád.  

  




Kecskés Endre felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..