home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Bánáti sikerek az ÁMV-n
k-ko
2010.06.02.
LXV. évf. 22. szám
Bánáti sikerek az ÁMV-n

A bánáti csapat az ÁMV-nAz Észak-bácskai Pedagógusok Egyesülete szervezésében rendezték meg a IX. Általános Iskolások Vetélkedojét, a közkedvelt ÁMV-t. De Negri Ibolya, az egyesület elnök asszonya a megnyitón elmondta: Vajdaság 25 általános iskolájából 382 diákot neveztek be erre a megméret...

A bánáti csapat az ÁMV-n

Az Észak-bácskai Pedagógusok Egyesülete szervezésében rendezték meg a IX. Általános Iskolások Vetélkedojét, a közkedvelt ÁMV-t. De Negri Ibolya, az egyesület elnök asszonya a megnyitón elmondta: Vajdaság 25 általános iskolájából 382 diákot neveztek be erre a megméretésre. Mintegy 10 kategóriában versenyeztek az elsos--nyolcadikos tanulók. A szerbiai Oktatásügyi Minisztérium három éve hagyta jóvá a rendezvényt, az idén pedig azon dolgoztak, hogy pontértéku legyen a verseny a nyolcadikosok számára. Ezt négy kategóriában kérelmezték az Újvidéki Egyetem Magyar Tanszéke közremuködésével, mégpedig a vers- és prózamondás, a szép beszéd és a fogalmazás kategóriákban.
Bánátból a nagybecskereki Sonja Marinkovic és a Szervó Mihály Általános Iskola tanulói is részt vettek az ÁMV-n. Az eredmények sem maradtak el: elso díjban részesült az alsósok kategóriájában a nagybecskereki Sonja Marinkovic, a Vuk Karadžic és a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskolásokból összeverbuvált színészcsapat, Lukács Gabriella tanítóno vezetésével, ugyancsak elso díjat érdemelt ki a nagybecskereki Sonja Marinkovic Általános Iskola felsoseinek színészcsapata, Prókin Eleonóra magyartanárno vezetésével. A szólóének kategóriában két elso díjat hoztak haza a muzslyaiak, mégpedig a hatodikos Tasi Szabina és a nyolcadikos Muhi Dániel. A szavalók mezonyében az alsósok közül második díjas lett Lackó Ines, a nagybecskereki iskola negyedikes tanulója, a felsosök közül pedig szintén második díjat kapott a hatodikos Rácz Renátó és a hetedikes Rúzsa Róbert a muzslyai iskolából. Prózamondásban az alsósok kategóriájában a harmadikos Szarapka Dávid, a Szervó Mihály iskola diákja jeleskedett, o második díjas lett.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..