home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Bánátban is van magyar jövő
Kartali Róbert
2023.12.09.
LXXVIII. évf. 49. szám
Bánátban is van magyar jövő

Nagybecskereken tartott regionális lakossági fórumot a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt kampányrendezvényén részt vett Gulyás Gergely, a magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter, beszédet mondott Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke, Juhász Bálint, a VMSZ tartományi listavezetője, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője, valamint dr. Pásztor Bálint, a VMSZ megbízott elnöke, aki a párt köztársasági listáján az első helyen szerepel. A Vojvodina szállodában megtartott nagygyűlésen jelen voltak VMSZ tartományi és köztársasági listáján szereplő bánáti jelöltek.

Gulyás Gergely, a magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter emlékeztetett, hogy a 2022-ben megtartott magyarországi választások alkalmával 68 000 szavazatot adtak le a Vajdaságból. Mint mondta, most nem szabad, hogy azok, akik magyarként itt küzdenek a magyar érdekképviselet megjelenítéséért, kevesebb szavazatot kapjanak.

Kovács Elvira Nagybecskereken hazai terepen szólalt fel, és mint fogalmazott, hálás azért, hogy most nyolcadik alkalommal szerepelhet a VMSZ köztársasági listáján, befutó helyen.

Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője elmondta, hogy a Bánságban 2103 sikeres projekt valósult meg, amelyekhez 2,6 milliárd dinár támogatást nyújtottak, és 4,7 milliárd dinárt fektettek be a gazdaságfejlesztési programjaik keretében. Sikeresen támogattak 141 házvásárlást, 295 új és meglévő vállalkozást, valamint 1650 mezőgazdasági termelőt.

A Vajdasági Magyar Szövetség számára a szórvány támogatása prioritás — emelte ki dr. Pásztor Bálint. A VMSZ megbízott elnöke arra emlékeztetett, hogy a megfelelő magyar érdekképviseletnek köszönhetően a 15 főnél kisebb osztályokat is meg lehet nyitni, amivel ott is garantálják az anyanyelv megőrzését, ahol alacsony a magyarok részaránya. Mint mondta, minden szavazatra szükség van december 17-én, hogy továbbra is ott legyenek, ahol a magyarság megmaradását befolyásoló döntések születnek. A VMSZ elnöke leszögezte, ha jól sikerülnek a választások, akkor bizakodhatunk abban, hogy van magyar jövő Vajdaságban és van magyar jövő Bánátban is.

Fényképezte: Kartali Róbert

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..