home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Ballagtak a fiúkollégium végzősei
Kónya-Kovács Otília
2013.05.29.
LXVIII. évf. 22. szám
Ballagtak a fiúkollégium végzősei

Gyorsan elmúlt egy év, ismét a ballagások időszakát éljük. A muzslyai Emmausz fiúkollégium végzős diákjai május 22-én búcsúztak el intézményüktől.

Az ünnepség a Mária neve templomban kezdődött szentmisével, amelyet Kalapis Sztoján atya celebrált, majd útravalót adtak át a ballagóknak. A fiatalok egy-egy tarisznyát kaptak, melybe beletehették a többi ajándékot is: Sztoján atya, a kollégium vezetője maréknyi földet, Gyenge Károly torontálvásárhelyi lelkész egy-egy ceruzát adott a fiúknak, Gerdof Zsolti nevelőtől pogácsát kaptak, Gabona Ferenc nevelő pedig a fiatalok egymásról megfogalmazott jó tulajdonságait gyűjtötte össze, és papírra vetve adta át nekik. 
Az exkollégisták találkozóját minden évben megtartják, ilyenkor alkalom adódik arra, hogy a fiatalok közösen felelevenítsék az intézményben töltött éveket, hogy találkozzanak a régi barátokkal. Az eddigi tapasztalatok alapján minden évben sokan visszatérnek, mert az Emmauszban eltöltött időszakot az Életre való felkészülés fontos szakaszának tartják.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..