home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Bakić polgármester meglátogatta a városunkban 2022-ben elsőként született babát
2022.01.12.
LXXVII. évf. 2. szám
Bakić polgármester meglátogatta a városunkban 2022-ben elsőként született babát

"Ma minden járványügyi intézkedést tiszteletben tartva meglátogattuk a Rolc családot, akiknek fia, Uroš az első szabadkai baba, aki 2022-ben született. Gratuláltunk a büszke szülőknek, Nikolinának és Gorannak, és egy 100 000 dinár értékű utalványt adtunk át nekik,  Uroš és testvére Veljko pedig ajándékot kaptak. Ezzel folytatódik e szép hagyomány” – mondta el látogatása után Stevan Bakić, Szabadka polgármestere a városunkban 2022-ben elsőként, január 1-jén 12.25-kor született Uroš Rolc meglátogatása alkalmával a Szabadkai Közkórház szülészetén.

A város rendszeresen nyújt támogatást minden minden kismamának és anyának – mondta a polgármester, és hozzátette, hogy a mai alkalom is azt mutatja, hogy kis polgártársunk és szülei mire számithatnak hazájuktól.

„Az új köztársasági intézkedéseknek köszönhetően a szülők rendkívül jelentős, 100 000 dinár egyszeri támogatást kapnak a második gyermek után, akárcsak Uroš szülei, az egyszeri 5000 dinár mellett gyermekápolási felszerelés vásárlására, valamint a két évig folyósított havi 10 640 dinár mellett. A második gyermeket vállaló anyák tehát összesen 355 ezer dinárt kapnak az államtól” – mondta Bakić.

Emlékeztetett arra, hogy az első gyermek után járó egyszeri összeg 100 000 dinárról 300 000 dinárra van megnövelve, és ez az Aleksandar Vučić köztársasági elnök által ismertetett szélesebb körű születéstámogató intézkedéscsomag része, amely segít megállítani a negatív demográfiai folyamatokat.

„Szabadka város figyelemmel kíséri az Aleksandar Vučić államfő és a Szerb Köztársaság Kormánya által ismertetett gyermekvállalást ösztönző támogatásokat. Gratulálok a Rolc családnak, Urošnak és testvérének, Veljkónak gondtalan gyermekkort kívánok városunkban, a szülőkké válni vágyó szabadkaiaknak pedig azt üzenem, hogy meg fogják kapni országuk és városuk támogatását." – mondta Stevan Bakić polgármester.

A házaspár, Nikolina (25) és Goran (31) Rolc megköszönték Stevan Bakić polgármesternek az ajándékot és a pénzeszközöket, majd Nikolina elmondta, hogy a szülés a legnagyobb rendben zajlott, a baba 3090 grammos és 50 centiméter hosszú, és ez a második gyermeke.

„Uroš császármetszéssel született, minden rendben volt. Egészséges, élénk baba, és szépen fejlődik. Boldogok vagyunk, négyéves bátyja, Veljko pedig a legboldogabb. Köszönjük a polgármester és az önkormányzat figyelmét, ajándékait és anyagi támogatását” – mondta Nikolina Rolc.

2022. január 1-jén hat gyermek született a Szabadkai Közkórházban. 2021-ben összesen 1318 gyermek született, ami hússzal több, mint a 2020-ban születettek száma.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..