home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Bakić polgármester megajándékozta a Szabadkai Közkórházban 2024. első napján született babákat
2024.01.03.
LXXIX. évf. 1. szám
Bakić polgármester megajándékozta a Szabadkai Közkórházban 2024. első napján született babákat

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere ma a Szabadkai Közkórházban meglátogatta a 2024. január e-jén született első babát – Farkas Leventét és édesanyját, a magyarkanizsai Tóth szül. Pakai Ágnest. A gratulációk mellett Bakić polgármester a boldog anyának átadta a virágcsokrot és a 100.000 dinár értékű ajándékutalványt, minden jót kívánt az újdonsült anyának és kisfiának és hozzátette, hogy mivel a Szabadkai Közkórházban január 1-jén négy baba is született, úgy döntött, hogy az önkormányzat a másik három elsején született gyermeknek is 100.000 dinárt ajándékoz fejenként. 

„Eddig az volt a gyakorlat, hogy csak az év első babáját ajándékozzuk meg, de mivel Szabadka város költségvetése a 2023-as évben rendkívül stabil volt, ezért úgy döntöttem, hogy Szabadka Város Önkormányzata az idén annak a három édesanyának a számlájára is befizet fejenként 100.000 dinárt, akik szintén január 1-jén szülték meg gyermeküket. Minden újdonsült anyának és apának sok sikert kívánok a szülőségben, életük legnagyobb és egyben legörömtelibb szerepében“ – mondta Bakić polgármester.

Emlékeztetett arra, hogy Szabadka Város Önkormányzata kíséri Szerbia és a Tartományi Kormány népességnövelő politikáját, és igyekszik fejleszteni a családok és a gyermekek támogatására irányuló intézkedéseket.

„Az önkormányzat Szerbia népességnövelő politikájának megfelelően figyelemmel kíséri és fejleszti Szerbia népességpolitikáját és a születések számának növelését célzó intézkedéseket, és 2024-ben is mindent megteszünk annak érdekében, hogy a szülőket családbővítésre, a szülőföldön maradásra és gyermeknevelésre ösztönözzük. Szeretném megragadni az alkalmat, és elmondani minden leendő szülőnek, hogy a jövőben is számíthatnak városuk és Szerbia támogatására.

Tót Ágnes elmondta, hogy a szülés a legnagyobb rendben zajlott, és a baba és ő is jól érzik magukat.

„A baba természetes úton jött a világra, 3.400 grammal és 50 centiméterrel. Levente nem az első gyermekem, már van egy fiam az első házasságomból, aki biztosan már alig várja, hogy láthassa az öccsét. Nagy köszönettel tartozom az orvosoknak és a Szabadkai Közkórház teljes személyzetének fáradozásukért és odafigyelésükért, hogy mindent megtettek azért, hogy minden rendben menjen, és külön köszönöm Szabadka polgármesterének a figyelmet és az ajándékot. Igazán nem számítottam erre, és örülök, hogy a polgármester úr minden január 1-jén született babát felkeresett” – mondta Tóth Ágnes.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere a Szabadkai Közkórház igazgatójával és munkatársaival együtt Tóth Ágnes és fia, Levente mellett a kórházban meglátogatta a topolyai Biljana Zoroját, valamint a szabadkai Jovana Kolompárt és Slađana Kalajdžićot, akik 2024. január 1-jén szintén egészséges fiúcskáknak adtak életet.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..