home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Bajnokok látogatása az akadémián
Tóth Tibor
2021.06.29.
LXXVI. évf. 25. szám
Bajnokok látogatása az akadémián

A minap Nemes Viktor világbajnok és Frísz Krisztián Európa-bajnok birkózó látogattak Magyarkanizsára, a kiváló ütemben épülő Vajdasági Birkózóakadémiára. A két bajnokot Bálint Zoltán, az akadémia ügyvezetője kalauzolta a másfél hónap múlva elkészülő létesítmény falai között.

Nemes Viktor az akadémia bejárása után elmondta, hogy nagyon sok hasonló létesítményben megfordult már, de a magyarkanizsai az egyik legszebb. Az ifjú birkózóknak azt üzente, hogy kitartóan eddzenek, soha ne adják fel.

Frísz Krisztián kiemelte, hogy megtiszteltetésként fogadta Bálint Zoltán ügyvezető felkérését, hogy segédedzőként segítse a gyerekek munkáját.

Bálint Zoltán, az akadémia ügyvezetője örömének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy az akadémia építkezési munkálatai másfél hónap múlva befejeződnek.


Frísz Krisztián, Nemes Viktor és Bálint Zoltán (fotó: Magyarkanizsa-sajtóinfó/ Németh Ernő)

— A külső munkálatok, mint amilyen a parkosítás, a kerítés építése, a szabadtéri fitneszpark létesítése, az ősszel várnak ránk. A gyerekekkel való tényleges munkával szeptember 1-jén szeretnénk indulni. A lehető legtöbbet akarjuk kihozni belőlük, az egyéni teljesítőképességüket kívánjuk emelni. Minden fiatal birkózó saját anyaegyesülete tagja marad, tehát nem csapatot építünk. Többletmunkára van szükség, hogy a nemzetközi mezőnyben is jelentősebb szerepet tölthessünk be. A gyerekek 24 órás felügyelet alatt lesznek az akadémián, az iskolai előmenetelüket, szülői felhatalmazás alapján, az akadémia nevelőedzői kísérik figyelemmel. A gyerekek számára az akadémián munkába álló Frísz minden bizonnyal húzóerővé fog válni, hiszen az első nemzetközi versenyein ő is még alulmaradt, de folyamatos és kitartó munkával egyre jobb eredményeket ért el, aminek csúcsa az Európa-bajnoki cím — mondta Bálint.

Az akadémia épülete augusztus 10-éig elkészül, szeptember 1-jén pedig már a jövő leendő bajnokai is birtokba vehetik a létesítményt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..