home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Bácskossuthfalva marad a bácskossuthfalviaké
Pannon RTV
2021.06.14.
LXXVI. évf. 23. szám
Bácskossuthfalva marad a bácskossuthfalviaké

A Vajdasági Magyar Szövetség által támogatott jelöltek jutottak be a tanácsba a bácskossuthfalvi helyi közösségi választásokon. Mind a 18 képviselői helyet a magyar párt képviselői szerezték meg.

Az első nem hivatalos eredmények legalábbis ezt mutatják, hivatalos eredményekre kedden lehet számítani. Korábban bejelentették, ha a VMSZ nyer, a tanácselnöki tisztségre Papp Lászlót fogják javasolni. Papp László egyébként nem tagja a VMSZ-nek, de szimpatizánsa és törekvései is összhangban vannak a párt által kitűzött célokkal.

Az Idős Kovács Gyula Általános Iskolában három szavazóhelyen vasárnap a bejegyzett 4262 szavazópolgár közül 2055 adta le voksát este nyolc óráig. Ez 47,7 százalékos részvételi arányt jelent. Közülük 1586-an többnyire a VMSZ által támogatott jelöltekre szavaztak. A voksolók 35 egyéni vagy valamilyen politikai párt által támogatott jelölt közül választhatták ki azt a 18-at, akik az elkövetkező négy évben alkotják majd a helyi közösség tanácsának tagjait.

Köszönjük Bácskossuthfalva a bizalmat! - írja Facebook-bejegyzésében Fremond Árpád a település helyi közösségi választásaira utalva. A Vajdasági Magyar Szövetség topolyai községi szervezetének elnöke kiemelte, hogy a párt 18 jelöltjéből mind a 18 bejutott a helyi közösségi tanácsba. A VMSZ 1586 szavazatot kapott a 2055-ből - teszi hozzá Fremond Árpád.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..