home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Bachtól Zimmerig a felújított Wegenstein-orgonán
Pannon RTV
2021.09.15.
LXXVI. évf. 37. szám
Bachtól Zimmerig a felújított Wegenstein-orgonán

Óriási sikert aratott a szabadkai Zsinagógában megtartott orgonaavató koncert.

A felújított hangszert Borbély Zoltán szólaltatta meg. Őt Danilo Šajnović kísérte elektromos gitáron, Paskó Csaba pedig karnagyként egy alkalmi vonószenekart vezényelt. Az esemény a Bachtól Zimmerig a felújított Wegenstein-orgonán címet viselte. A hangszer renoválásával befejeződött az épület teljes körű felújítása. Az orgona újjáépítési terveit Hajdók Judit készítette, a hangszert pedig Apró Tibor orgonaépítő varázsolta újjá. Az eseményt a Szabadkai Magyar Rádió élőben közvetítette, a Pannon Televízió pedig felvételt készített a koncertről, amelyet szerdán, a 20 órai Híradó után tűzünk műsorra.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..