home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Bachnak szeretettel
Martinek Imre
2022.03.25.
LXXVII. évf. 12. szám
Bachnak szeretettel

Csaknem egyórás zongorakoncerttel méltatták kikelet havának (március) 24. napján Pancsován Johann Sebastian Bach (1685. március 31. — 1750. július 28.) barokk kori német zeneszerzőt, orgonistát, hegedűművészt, a zeneművészet kiemelkedő egyéniségét, a protestáns egyházi zene jeles képviselőjét.

Történt mindez a Temes-parti kisváros kultúrközpontjában, mgr. Bálint Ligeti Mária tanárnő tolmácsolásában, a március 16-a és 31-e között zajló Bach Mindenkinek Fesztivál (BMF) keretében.

Mint ismeretes, a BMF 2015-ben alakult azzal a céllal, hogy Johann Sebastian Bach dallamai által mindenkivel megismertesse zenei kultúránk sokszínűségét és végtelen szépségét.

A társadalmi szerepvállalás félnapos budapesti programként kezdődött, amely a fellépők sokaságának önkéntes csatlakozásával már a Kárpát-medencén is túlmutató fesztivállá nőtte ki magát” — olvasható a többi közt a fesztivál honlapján.

Mint megtudtuk, a BMF-hez a hertelendyfalvi székely magyar közösség különböző korosztályú zenei tehetségei ezúttal is felzárkóznak, előadásuk helyszínéül a külvárosi református imaházát, annak gyülekezeti termét választva. Dátumilag március 27-én (vasárnap), 17 órai kezdettel.

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..