home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Babicsek Bernátot utolsó útján a sírig kísérte zenekara
MTVA
2022.03.24.
LXXVII. évf. 12. szám
Babicsek Bernátot utolsó útján a sírig kísérte zenekara

A Paddy & the Rats frontembere, Oravecz Kristóf az M2 Petőfi TV műsorában vallott arról, hogyan dolgozták fel a zenekar tagjai, hogy harmonikásuk, az ismert színész és zenész, Babicsek Bernát tragikus baleset következtében meghalt. A formáció énekesének nem sokkal később azonban a saját élete is veszélybe került.

Szilveszterről újévre virradóra hunyt el otthonában, egy tűzeset következtében a népszerű színész és zenész, Babicsek Bernát, vagy ahogyan zenekarában nevezték, Bernie Bellamy. A tragikus hír az egész hazai művészvilágot megrázta, hiszen Bernátot színpadi emberként sokan ismerték és kedvelték, tisztelték munkássága miatt. A Paddy & the Rats formáció tagjaként a fél világot bejárhatta zenésztársaival, akik a mai napig nehezen hozzák szóba egymás előtt a történteket – minderről a zenekar frontembere, Oravecz Kristóf mesélt Koltay Annának az M2 Petőfi TV portréműsorában.

„Az első pár napban fel sem fogtuk, hogy mi történik. Nagyon nehéz volt. Ültem a kanapén a szüleimnél és tagadtam, nem akartam elhinni. Nem tudtam kikapcsolni, egy óra alvás után remegve riadtam fel minden éjjel” – idézte fel az első napok döbbenetét az énekes a Magas és Mély vendégeként, hozzátéve, hogy a gyászfeldolgozást valamelyest könnyítette, hogy a zenekari tagok sorstársként osztoztak a fájdalomban.

„Január 14-én eltemettük őt, az édesapja arra kérte a zenekart, hogy a koporsóját a ravataltól a sírig mi kísérjük el. Az a pár perc, amíg meneteltünk, borzasztó nehéz volt, de közben sokat jelentett mindannyiunknak. Nekem sokat segített” – folytatta a zenész, akinek a gyász után egy súlyos egészségügyi problémával is meg kellett küzdenie. Perforálódott vakbélgyulladás alakult ki nála, amelynek következtében négyórás életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

Magas és Mély idézett adása már elérhető a Médiaklikken, amelyben az operáció körülményeiről, lábadozásáról és Bernát búcsúkoncertjéről bővebben is mesél az ír kocsmazenét játszó, világhírű magyar zenekar frontembere.

A mellékelt fotón Babicsek Bernát, művésznevén Bernie Bellamy harmonikás a Paddy and the Rats együttes koncertjén a soproni Volt fesztivál első napján, 2014. július 2-án este. MTI Fotó: Nyikos Péter

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..