home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Babakocsimustra
(Összeállította: vas)
2013.12.04.
LXVIII. évf. 49. szám
Babakocsimustra

Manapság nehéz eligazodni a babakocsik világában. Pár évtizeddel ezelőtt még csak egy fajta létezett, nem vetődött fel tehát a kérdés: Melyiket válasszam? Ma százával állnak a boltokban a különféle kocsik, melyek ára sokszor eléri azt a bizonyos csillagos eget. Mielőtt választanánk, mindenképp jól gondoljuk át, hogy mire is van valójában szükségünk.

Sportkocsi

A már biztonságosan ülni tudó babáknak (kb. 8 hónapos kortól) ajánlott. Nagyon egyszerűen szállítható kézben, buszon vagy autóban, és könnyen összecsukható. Ezekből a tulajdonságaiból adódóan mindenképp tömegközlekedőknek vagy lakótömbben élőknek ajánlott. A sportkocsi nem a legmegfelelőbb a téli időszakban, mert pici kerekei  megnehezítik a hóban való közlekedéset, ezenkívül az ülőrésze sem túl vastag, nem véd tehát a hidegtől. Nem dönthető vízszintesen, és nem váltókaros.

Kétfunkciós babakocsi

Rengeteg variációja létezik. A legtöbb változat lapra zárható, de létezik esernyőre csukható is. Megfelelő választás abban az esetben, ha a kismama nem sokat utazik autóval. A kétfunkciós babakocsi vízszintesen dönthető és váltókaros, vagyis mindkét oldalra tehető a kar, van kapaszkodókarja és lábzsákrésze. Némely ilyen típusú kocsiba hordozót is lehet rakni.

Multifunkcionális babakocsi

Igazi luxusbabakocsi — luxus árral. Három részből áll: sportkocsi, mózeskosár és bébihordozó. A sportkocsivázrendszerre a mózeskosarat és a hordozót is rá lehet tenni, amelyet az autóban is elhelyezhetünk. Ideális választás abban az esetben, ha a szülők sokat utaznak gépkocsival, illetve ha a család a sokadik emeleten lakik, és a vázat a garázsban szeretné tárolni. Mivel ezek a babakocsik általában erősebbek a többi verziónál, azok számára is jó választás lehet, akik több gyermeket terveznek.

Ikerbabakocsi

Az ikerbabakocsi lehet sport- és kétfunkciós babakocsi is. A kétfunkciós ikerbabakocsinak két változata van: az egyik fajtájánál egymás mögött helyezkednek el a kocsik, a másiknál egymás mellett. Ha valakinek egyik megoldás sem felel meg, akkor vehet ikerkapcsot, amivel összekapcsolhat két egyforma babakocsit.

Testvérbabakocsi

A testvérbabako-csit újszülött és nagyobb testvér szállítására találták ki. Hasonlít az ikerbabako-csihoz. Általában a kocsik egymás mögött helyezkednek el. A nagyobb testvér a fix háttámlásban ül, a kicsi pedig mögötte a dönthető, háttámlás kocsiban fekszik.

          

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..