home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Babafarsang
(vas)
2014.01.22.
LXIX. évf. 4. szám
Babafarsang

A farsangi időszak január 6-ától (vízkereszttől) március 5-éig (hamvazószerdáig) tart. A régi hagyományokhoz híven még manapság is szokás álarcot húzni, és abban bolondozni. A mulatságból a babákat se hagyjuk ki, ez az az időszak ugyanis, amikor a mama még a gyermek beleszólása nélkül dönthet róla, mibe öltözteti.

Igaz, ez csak a szülők és a többi felnőtt számára nagy élmény, egyszer azonban érdekes lesz majd visszanézni a piciről készült vidám fényképeket — feltéve, hogy a baba elsősorban kényelmes, másodsorban kreatív ruházatot kap. Az előre elkészített, boltban megvásárolható jelmezek is lehetnek izgalmasak, mégsem nyújtanak akkora örömet a kismama számára, mint a saját kezűleg gyártottak. Íme néhány házilag is könnyen elkészíthető babajelmez.

Belebújós jelmezek

A még csak feküdni tudó babáknak ajánljuk ezeket a kosztümöket, hiszen melegen tartják a picit, kényelmesek és praktikusak pelenkacsere esetén.

Közös élmény

Az elválaszthatatlan baba-mama vagy baba-papa párosok is kitalálhatják a számukra legmegfelelőbb és legkényelmesebb darabokat.

Már tipegőknek

A tipegők számára az egyszerű jelmezek a legideálisabbak. Azok, amelyek szabad teret hagynak a mozgáshoz. A babák totyogása nagyon hasonló a pingvin lépegetéseihez, ezért is lehet érdekes ez a fekete-fehér jelmez.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..