home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Az újvidéki Színes Szilánkok Diákszínpad vendégelőadásai Topolyán
2023.01.23.
LXXVIII. évf. 3. szám
Az újvidéki Színes Szilánkok Diákszínpad vendégelőadásai Topolyán

2023. február 2-án (csütörtökön) Topolya látja vendégül az újvidéki Színes Szilánkok Diákszínpad lelkes csapatát, akik nem érkeznek „üres kézzel“, két előadásukat is elhozzák:

12.00 Ludas Matyi, avagy a ludak jobban tudják.../ r.: Tóth Dániel

18.00 Tenger a lélekben / r.: Figura Terézia

„Ki gondolná, hogy a felnövés egy valóban idegtépő időszak is lehet, és a felhőtlen boldogság helyett a fiataloknak meg kell küzdeniük különböző gondokkal. Itt most elsősorban nem a család anyagi helyzetére gondolunk,nem is a családon belüli rossz viszonyokra, hanem a külső környezet különböző hatásaira. Tinédzser korban az egymás közötti viszonyok furcsán alakulnak, minden érzés hatványozottan felerősödik, de főképp a negatív önkép, a negatív világkép kerül előtérbe. A frusztrált, otthon nem elég figyelmet kapó fiatalok agresszívakká válnak, ezt az esetleges rossz társaság is befolyásolja, és a fiatalok úgymond falkába tömörülve a gyengébbe(ke)t zaklatják. A kortárs erőszak eseteiről egyre gyakrabban hallunk a médiákban: a zaklatók a gyengébbeket bántalmazzák verbálisan, fizikailag, de a cyberbulliyng is egyre gyakoribb. Az áldozatot (legtöbbször) nem védik meg a törvények, így több esetben a zaklatott fiatalok az öngyilkosságban látnak menedéket a folyamatos bántalmazás, megszégyenítés miatt. Fontos foglalkozni ezzel a témával, fontos kimondani, hogy a szülők és a tanárok is gyakran szemet hunynak, és nem vesznek tudomást ezekről az esetekről. Az iskolák, hogy jó hírüket védjék, nem tesznek intézkedéseket, nem akadályozzák meg a zaklatás folyamatos ismétlődését. Empátia hiányos, önző társadalommá válunk. A fiatalok lelke pedig olyan mélységekben háborog, amit ha időben nem észlelünk, már csak a szomorú következményekkel szembesülhetünk. Nem szabad szemet hunyni. A kortárs erőszak valóban létezik, és a társadalom feladata, hogy orvosolja ezt a komoly problémát.”

Figura Terézia

Az előadások a topolyai Művelődési Ház színháztermében kerülnek bemutatásra. A belépés díjtalan, szervezett diákcsoportok érdeklődése esetén viszont mindenképp egyeztetés szükséges!

Telefon: 024-713-515

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..