home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Az újraélesztés gyakorlása
Tóth Lívia
2016.09.26.
LXXI. évf. 38. szám
Az újraélesztés gyakorlása

Pár hónappal ezelőtt a zentai egészségház és az önkormányzat képviselői a laikus újraélesztésre szolgáló automata külső defibrillátort helyeztek el a város piacterén. A köztéren lévő gépet, amely mindenki számára hozzáférhető és nagyban megnövelheti a sikeres újraélesztések számát, szerencsére eddig még nem kellett használni.


Homolya Horváth Ágnes felvételei

Az automata külső defibrillátor alkalmazása egyszerű ugyan, de az egészségház és a mentőszolgálat illetékesei nagy figyelmet fordítanak a lakosság folyamatos képzésére.

Ezt a célt szolgálta nemrégiben az az akció is, amely során a műszer használatára tanították az érdeklődőket. A zentai mentőszolgálat és a Szerbiai Újraélesztő-szövetség szakemberei a város központjában lévő parkban, a zenepavilon körül négy tornaszőnyegen helyezték el a babákat, a résztvevők pedig oktatógépeken gyakorolhattak. Az újraélesztést bárki kipróbálhatta, aki azon a délelőttön arra járt, az oktatók minden jelentkezővel külön foglalkoztak.

Mivel az oktatóbabákban és a gyakorlógépekben is vannak érzékelők, a számítógéppel összekötve kimutatható, ki milyen hatékonyan végezte el a feladatot. Az adatok összegzése után, október folyamán a legjobbakat megjutalmazzák.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..