home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Az új vasúti menetrend egyeztetése
Tóth Lívia
2019.07.04.
LXXIV. évf. 26. szám
Az új vasúti menetrend egyeztetése

Az észak-bánáti körzet községeinek vezetői megbeszélést folytattak Zentán a szerb vasúttársaság illetékeseivel a kialakítandó új menetrendről.

Az év végétől ugyanis valószínűleg változik és bővül a jelenleg felújítás alatt lévő Szabadka—Zenta, illetve Nagykikinda közötti szakaszon a járatok száma.

Az egyeztetésen jelen volt Marko Đukić, a Srbijavoz közvállalat közlekedési és kereskedelmi részlegének igazgatója, Nikola Lukač, az észak-bánáti körzet vezetője, az észak-bánáti települések- és a zentai önkormányzat képviselői.

A zárt ajtók mögött folytatott tárgyalás után Czegledi Rudolf, Zenta polgármestere foglalta össze az elhangzottakat. Elmondta, az összejövetelnek egyetlen napirendi pontja volt, a jövő évi vasúti menetrend, amelynek számukra a legfontosabb szakasza a Zenta-Szabadka közti táv.

— A felek kitértek arra is, mit jelent a folyamatban lévő fölújítás. Ugyanis többéves küzdelem után sikerült végre elérni, hogy elvégezzék ennek a 40 kilométeres szakasznak a rekonstrukcióját. A munkálatok március elsején megkezdődtek és valószínűleg december közepére fejeződnek be. Ezután Zenta és Szabadka között 45 percre rövidülhet az utazás időtartama. Nagyon fontos lenne további indulási időpontoknak a beiktatása is az itt élő polgárok igényei alapján. A zentai önkormányzat a továbbiakban is támogatja a vasútfejlesztést, mint ahogy eddig is hozzájárultak a járat megtartásához -- hallottuk a zentai polgármestertől, aki reményét fejezte ki, hogy a törökbecsei gát felújításával és bővítésével átkerülhet a hajós teherforgalom a Dunáról a zentai kikötőbe, mert így a Zenta és Szabadka közötti vasúti összeköttetésnek óriási jelentősége lesz az áruszállításban.


Herédi Krisztián felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..