home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Az új szerb kormány miniszterei letették az esküt
Pannon RTV
2022.10.27.
LXXVII. évf. 43. szám
Az új szerb kormány miniszterei letették az esküt

Megszavazta a szerb parlament az új kormányt, mely az április 3-i választások után több mint hat hónappal jött létre.  A 28 miniszter a parlamenti ülés folytatásában letette az esküt.

Az új kormány miniszterei a következők: Ana Brnabić kormányfő, alelnökök Ivica Dačić (külügyi tárca), Miloš Vučević (védelmi tárca), Siniša Mali (pénzügyminiszter).

Tomislav Momirović (kül- és belkereskedelmi miniszter), Jelena Tanasković (mezőgazdasági miniszter), Rade Basta (gazdasági tárca), Irena Vujović (környezetvédelem), Goran Vesić (építésügyi, közlekedési és közműfejlesztési ügyek), Dubravka Negre (energiaügyi tárca), Maja Popović (igazságügyi tárca), Aleksandar Martinović (helyi önkormányzatok és a közigazgatás), Tomislav Žigmanov (kisebbségi és emberi jogok), Bratislav Gašić (belügyminiszter), Tanja Miščević (európai integrációs tárca), Branko Ružić (oktatás), Jelena Begović (tudományügyi tárca), Danica Grujičić (egészségügy), Nikola Selaković (munka és szociális ügyek), Darija Kisić (családügyi tárca), Husein Memić (idegenforgalom), Zoran Gajić (sportminiszter), Maja Gojković (kulturális tárca), Milan Krkobabić (faluügyi minisztérium), Mihailo Jovanović (információs és telekommunikációs tárca), Marko Blagojević (közberuházások), Novica Tončev, Đorđe Milićević, Edin Đerlek (tárca nélküli miniszter).

Ana Brnabić expozéjában összegezte az elmúlt időszak eredményeit, és felvázolta az új kormány előtt álló kihívásokat. Legfőbb feladatként Szerbia energetikai helyzetének a javítását, az önellátás erősítését, új kapacitások és útvonalak kiépítését nevezte meg. Továbbra is cél a tudomány, az oktatás, a gazdaság fejlesztése, a koszovói helyzet rendezése, az európai integráció.

Fotók: Tanjug

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..