home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Az új kenyér ünnepén Zentagunarason
Tóth Tibor
2015.08.25.
LXX. évf. 33. szám
Az új kenyér ünnepén Zentagunarason

A zentagunarasi helyi közösség szervezésében a hétvégén XIV. alkalommal tartották meg az új kenyér ünnepét. A kétnapos rendezvény szombaton sportnappal indult: kispályás labdarúgásban, kosár- és röplabdában vetélkedtek a csapatok, az Ifjúsági Klub ötlete nyomán pedig először került sor az Újkenyeres játékok határok nélkül elnevezésű megmérettetésre.

A focitornát a Feketics csapata nyerte, az újkenyeres játékok legjobbjának a zentagunarasi Sördögök bizonyultak. Kosárlabdában és röplabdában gálamérkőzéseket tartottak.

A vasárnap birkapaprikás-főző versennyel kezdődött: tizenkét bográcsban rotyogott az ízletes étek. Közben szebbnél szebb fogatok indultak el, és nagy kört tettek a település körül.

A legkisebbeket játszóutca várta.

A kézimunka-kiállítás és a kézművesvásár megnyitóját követően a helyi Armida Nőszervezet tagjai ízletes lángost kínáltak. Az ünnepi műsor kezdetén Sípos Hajnalka, a zentagunarasi helyi közösség végrehajtó bizottságának elnöke köszöntötte a közönséget és a vendégeket, többek között Kislinder Gábort, Topolya polgármesterét és Plohl Edvint, a topolyai kkt elnökét. Ezt követően Kara Nándor, tornyosi-zentagunarasi plébános és Vladimir atya megszentelte, majd Fekecs József, a zentagunarasi helyi közösség tanácsának elnöke megszegte az új búzából sütött kenyeret.


Bármelyik alábbi fotóra kattintva megtekintheti az íráshoz kapcsolódó teljes képgalériát:



A gazdag művelődési műsorban a helyi iskola, valamint a magyar és a ruszin művelődési egyesület tagjai mellett felléptek az adorjáni, a pacséri, a bajsai, a szentesi, a kevi művelődési egyesületek tagjai. A műsor közben kihirdették a főzőverseny legjobbjait – a győztes az újvidéki Nagy István lett –, majd a Magyarkanizsai Községi Tűzoltó Szövetség és a Délvidéki Önkéntes Tűzoltók Hálózatának képviselői értékes adományokat nyújtottak át a helyi Fáklya Önkéntes Tűzoltó Testület tagjainak.

Alkonyat után Nyilas Mihály, a tartományi kormány alelnöke, oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti közösségi titkár, Valka Károly, a VMSZ tanácsának elnöke és Fekecs József, a zentagunarasi helyi közösség tanácselnöke mondott ünnepi köszöntőt, majd Fekecs és Lép Péter, a magyarországi Kárász polgármestere testvér-települési szerződést írt alá.

A tartalmas ünnepség a By The Way együttes és Dér Heni koncertjével folytatódott, és utcabállal zárult, melyen a Tornyosi Zsiványok játszottak.

Az alábbi fotóra kattintva megtekintheti az íráshoz kapcsolódó teljes képgalériát:

 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..