home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Az új hallgatókat köszöntötték az MTTK-n
Szakáll Laura
2023.10.02.
LXXVIII. évf. 39. szám
Az új hallgatókat köszöntötték az MTTK-n

A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon 41 elsőéves kezdte meg tanulmányait. A fiatalok az okleveles tanító, okleveles óvodapedagógus, okleveles kommunikátor és nevelői szakok közül választhattak.

A hajdújárási Varga Kitti már gyermekkorában is tanítónő szeretett volna lenni.

— Igazából mindig is szerettem gyerekekkel foglalkozni, az iskolában is nagyon szerettem a tanító nénimet, úgyhogy ez adott volt, hogy én is ezzel kívánok foglalkozni. Ez már kiskoromtól kezdve az álmom, a vágyam volt.

A topolyai Urbán István az okleveles kommunikátor szakot választotta. Mint mondja, a média minden területe iránt érdeklődik.

— Már a középiskola első osztálya óta ide terveztem jönni, mert érdekel ez a szakma meg ez az irány, igazából minden terület a média szempontjából.

A fiatalokat az intézmény új dékánja, Pintér Krekity Valéria köszöntötte. Elmondta, a magas színvonalú oktatás mellett egyéb programokat is kínálnak a hallgatóknak, hogy tartalmasan teljenek az egyetemi éveik. Hangsúlyozta, köszöni, hogy a fiatalok az intézményt és az itthon maradást választották.

— Nekünk itt kell megkapaszkodni, megmaradni, jövőt tervezni. Itt kell látni, remélni, ezért kell kitartóan, hittel, tudással, felkészülten, szívósan munkálkodni. Önöknek, hallgatóknak, az életre felkészülve a hasznos tudomány tanulása a feladatuk. Ma életük egyik legmeghatározóbb és remélhetőleg legszebb útjára térnek. Egy új korszak kezdődik meg most az életükben, amellyel megalapozhatják a jövőjüket, életre szóló élményeket is szerezhetnek. Az útjuk, amire léptek, hosszú, nehéz és fáradságos is, de egyben örömteli, magasztos és felemelő.

Az intézmény új dékánja újságírói kérdésre elmondta, több újítást tervez a vezetőséggel együtt a következő néhány évben. A szakokat is bővítenék. A cél az, hogy az MTTK a vajdasági magyarság oktatási és kulturális központjává váljon.

— Nagyon sok olyan tárgyunk van, amelyek olyan tudást nyújtanak a hallgatóknak, hogy bárhol meg tudják állni a helyüket. Részt vehetnek a HÖK munkájában, különböző rendezvények szervezésében, illetve olyan aktivitásokban, amelyek a karon kívül is történnek, például munkaakciókban, és nem utolsósorban a gyakorlati oktatásokban, illetve az óvodákban, iskolákban, médiaházakban.

A tanévnyitó ünnepségen lezajlott a hallgatók fogadalomtétele a HÖK (Hallgatói Önkormányzat) vezényletével, majd a Tanulmányi Hivatal munkatársai tájékoztatták a részletekről a fiatalokat.

Fényképezte: Hodolik Boglárka

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..