home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Az orvosok küzdenek a kölyökoroszlán életéért
2023.09.25.
LXXVIII. évf. 38. szám
Az orvosok küzdenek a kölyökoroszlán életéért

A Palicsi Állatkert a közösségi médiában számol be a csütörtökön talált oroszlánkölyök állapotáról, akiért nagyon sokan aggódnak, és figyelemmel követik a sorsát.

A közzétett szövegből megtudjuk, hogy a kis oroszlán életéért továbbra is küzdenek a szakemberek, ugyanis rendkívül rossz állapotban, dehidratáltan, legyengülten, lesoványodva került be az állatkertbe. Az első vizsgálatok után – ultrahang, vérvétel stb. – megállapították, hogy rossz a vérképe, gyulladás van a szervezetében, tele volt parazitákkal, a farka alatt pedig egy elfertőződött sebet találtak. Azonnal állatorvosi kezelésben részesült, infúziót, vitaminokat, fájdalom- és gyulladáscsökkentő injekciókat kapott.

A hússal szembeni reakciójából úgy tűnik, hogy korábban soha nem evett húst. A terápia után elkezdett önállóan étkezni, de a belei és a gyomra nem vagy csak nehezen képes megemészteni, feldolgozni az ételt. Mindezen problémák mellett a röntgenfelvételek kimutatták, hogy az oroszlán bal lábán eltört a combcsont, a jobb lábán pedig részleges törés van, ezért az altatás veszélye ellenére hétfő reggel megműtötték.

A csontsérülések miatt a műtét után is a lehető legszűkebb helyen kell tartani, hogy pihenhessen és csontjai meggyógyuljanak.

Az állatkert köszönet mond minden érdeklődő polgárnak és állatvédő szervezetnek, akik kapcsolatba léptek velük, kérdéseket tettek fel, segítséget és támogatást kínáltak. Egyben mindenki megértését kérik, hiszen az üzenetekre nem tudnak egyénenként válaszolni, de minden új információt közzétesznek az intézmény hivatalos oldalain.

–Jelenleg az a legfontosabb, hogy a kis oroszlán állapota stabilizálódjon és felépüljön, majd ezt követően az állami szervekkel közösen megtaláljuk számára a legjobb megoldást – olvashatjuk a Palicsi Állatkert közleményében.


Fotó: Palicsi Állatkert Facebook-oldala

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..