home 2024. június 16., Jusztin napja
Online előfizetés
Az önkormányzat folyamatosan támogatja a könyvtárat
2024.05.21.
LXXVII. évf. 20. szám
Az önkormányzat folyamatosan támogatja a könyvtárat

Több jelentős beruházás is történt az elmúlt időszakban a József Attila Könyvtár magyarkanizsai épületében. Nemrégiben készült el az épület teljes külső festése, amelyet a magyarkanizsai önkormányzat finanszírozott. A felújításokat és a további beruházásokat megtekintette Fejsztámer Róbert polgármester is.

Hosszú idő után tavaly sikerült újra festeni a könyvtár épületének külső részét, amelynek értéke közel 2 millió dinár volt – mondta Bús Csaba, az intézmény igazgatója. Kiemelte a fűtési rendszer korszerűsítését és a klímaberendezéske felszerelését is. A fejlesztések mellett sikerült egy nagyon szép, reprezentatív könyvet is megjelentetni, Klamár Zoltán Örökségünk című művének az újrakiadását. Az igazgató hangsúlyozta, a pályázatoknál az önkormányzat minden esetben biztosította az önrészt, illetve a festésnél a teljes összeget. Évente mintegy 2000 címszóval bővül a könyvállomány, ami szintén önkormányzati támogatással és sikeres pályázatokkal valósulhat meg.


Németh Ernő felvétele

A tervekkel kapcsolatban elhangzott, még színvonalasabb eseményeket szeretnének rendezni ismert művészek részvételével, illetve további kiadványok megjelentetése is az elképzelések között van.

- Fontos, hogy a gyermekeknek is megmutathassuk, az internet és a mobiltelefon előtt is létezett tudásbázis. Tudjuk, hogy az idősebbek közül sokan járnak könyvtárba olvasnivalót kölcsönözni vagy a különféle rendezvényekre, de nagyon fontos lenne, hogy a gyerekek és a fiatalok is megértsék a könyvtár jelentőségét. Őrizni kell azt az igényt, hogy egy közös térben előadásokat hallgatva, könyveket lapozgatva, kikölcsönözve, elolvasva egy másfajta kulturális élményben legyen részük, amit a tévé előtt ülve vagy az Interneten nem kaphatnak meg – fogalmazott Fejsztámer Róbert polgármester. Hozzátette, az önkormányzat az elkövetkező időszakban is támogatja a könyvtárat.

Magyarkanizsa önkormányzatának sajtószolgálata

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..