home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Az öngyógyítás tudománya
Rencsényi Elvira
2012.09.26.
LXVII. évf. 39. szám

Hagioterápia hamarosan Szabadkán is — A hagioterápia az antropológiai medicina egyik ága. Az antropológia vizsgálatának tárgya kizárólag az ember, a medicina az egészség tudománya.

A hagioterápia azonban az ember „szellemi lelké”-t vizsgálja, a szenvedést, a különféle traumákat és a betegséget (öngyilkossági hajlam, függőség, szenvedélybetegségek, depresszió stb.), valamint a terápiák alkalmazását. Mindezt az ember gyógyítása érdekében.

Új kifejezés a szellemi lélek. Az ember három szinten egzisztál: a testi (fizikai) vagy szomatikus szinten, lelki (pszichikai) szinten és szellemi szinten. A Földön csak az ember szellemi lény és kizárólag ő képes arra, hogy kapcsolatba kerüljön a Teremtővel. A többi élőlény csupán fizikai és pszichikai (pszichoszomatikus) szinten él.

A szellemi lélek valójában az ember egész lényét áthatja. A szellemi léleknek, mint „szervnek” is vannak alkotó szervei: személyiség, lelkiismeret, intellektus, szabad akarat, szív, karakter, vallásosság, szellemi kreativitás, nemiség, „lelki szemek és fülek”, hit, bizalom, remény, szeretet, emlékezés stb. A szellemi lélek két szinten tapasztalható. Az egyik a tudat, hogy az ember szellemileg folyamatosan fejlődhet és fejlődnie is kell. A másik, hogy a szellemi lelket érő sebek sokaságát, a traumákat és a betegségeket lehet gyógyítani.

A hagioterápia a tudományra és a terápiás kutatásokra épül: egyfelől tudományos kutatómunka folyik, a másfelől pedig hatékony terápia.

A hagioterápia felfrissülést hoz a tudományba és az egészségügybe, viszont marad a jótékonykodás és a szeretetszolgálat szintjén. Hatalmas segítség az egészségügy számára, hiszen általa lecsökkenthetők a kiadások, mivel csökkenti a betegek szenvedését és elősegíti a gyógyulásukat.

A közvélemény nincs tisztában azzal, hogy a hagioterápia forradalmi újítást hoz az egészségügybe. Tudományosan bizonyított tény, hogy az ember betegségeinek okai mintegy 70 százalékban a szellemi szinten keresendők. Ez azt jelenti, hogy ha csökkentjük a traumákat a szellemi lélekben, akkor 100 betegből 70 beteget tudunk kigyógyítani pszichoszomatikus szinten.

A hagioterápia alapjait a különféle kutatások eredményei képezik: a filozófia, a neurológia, a teológia, a fizika, a biológia, a pszichológia és az epigenetika. A hagioterápia Horvátországból indult 1990-ben dr. Tomislav Ivančić jóvoltából. Eddig négy nemzetközi tanulmány készült e témában, ezeket 22 ország 520 részvevőjének közreműködésével be is mutatták Európa, Dél- és Észak-Amerika, valamint Ázsia országaiban.

Nagyon sok ember szeretné tanulással elsajátítani a hagioterápiát. Nagy a száma azoknak a hagiopácienseknek, akik felkeresik a külön erre a célra létrehozott központokat, de működnek telefonos szolgálatok is, például Horvátországban, Szlovéniában, Németországban, Ausztriában, Svájcban, Franciaországban, Olaszországban, Ukrajnában, Braziliában, Mexikóban és Koreában. A hagioterápiát rádió- és televíziós műsorok is népszerűsítik. Hamarosan Szabadkán is indul hagioterápiás foglalkozás, ugyanakkor rádióadás keretében is hallhatunk erről a forradalmian új gyógyítási módszerről.

A világot felvillanyozta az epigenetika egyre szélesebb körben történő elismerésének a híre. Ez egy új felfedezés, amelynek lényege, hogy az életünk nem a génjeinkben hordozott örökletes anyag függvénye, hanem csakis az a tartalom befolyásolja, amit mi magunk írunk be a génjeinkbe az életünk során. Végre tudományos kutatások is alátámasztják, hogy az ember szabad és felelősségteljes lény, nem döntenek felette mechanikai törvények, genetikai „írások”, sem a Teremtő, nem létezik a sors és az átok, csakis a mi szabad döntésünk a jóra, a humánus és örök életre. A Teremtő az embert sorssal ajándékozta meg — tette ezt szeretetből azért, hogy az ember azt saját maga irányítsa.
Hamarosan Szabadkán is megkezdi működését az ország első hagioközpontja, ahol szakember foglalkozik majd a páciensekkel annak érdekében, hogy elősegítse a gyógyulásukat.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..