home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Az olimpián bizonyítana a sportfotózás Oscarját megnyerő magyar fotós
MTVA
2021.05.26.
LXXVI. évf. 21. szám
Az olimpián bizonyítana a sportfotózás Oscarját megnyerő magyar fotós

Szilágyi Anna nyert Európa-bajnokok című képével a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség idei versenyében a 30 év alatti fiatal fotósok kategóriájában. Csisztu Zsuzsa sportújságíró a rendkívüli elismerést korábban úgy méltatta, hogy a sportfotós szakmában ez a díj az Oscarral egyenértékű. A díjnyertes fotós azonban nem dőlt hátra a nyereményével, legközelebb a tokiói olimpián fotózna a legszívesebben – derült ki az M2 Petőfi TV Én Vagyok Itt! című műsorából.

Újabb szakmai díjjal jutalmazták Szilágyi Anna fotós munkásságát, aki mindössze két éve dolgozik a sportfotózás világában. A korábban MSÚSZ Nívódíjjal is kitüntetett fiatal alkotóművész két fotóját is beválasztotta a végső rostába a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség. A győztes fotó végül a tavalyi férfi vízilabda Eb-n készült, ahol a frissen bajnokságot nyert magyar pólósok az ünneplés hevében Märcz Tamás szövetségi kapitányt a vízbe dobják.

Bár a fotós sokáig nem merte elhinni, hogy pályamunkája a legjobbként kerülhet ki a verseny végére, a 30 év alatti fiatal fotósok kategóriájában mégis győzedelmeskedett – minderről az M2 Petőfi TV Én Vagyok Itt! című műsorában mesélt a műsorvezetőnek, Forró Bencének.


Fotó MTI Fotó: Földi Imre

„Sok esetben készítek portrékat, hogy az érzelmeket tudjam megjeleníteni, de amire a leginkább figyelek, azok a fények. Mindig a fény-árnyék egyensúlyába próbálom belekomponálni az akciót. A díjazott képnél tudtam, hogy a győzelemnél feltehetően belelökik majd a vízbe a szövetségi kapitányt, de a sport olyan, hogy mindig figyelni kell. Bármikor változhat a koreográfia, amit az ember elgondolt” – hangsúlyozta a díjnyertes fotós, Szilágyi Anna.

A díj mellett a magyar győztes egyfajta ösztöndíjként akkreditációt kap egy nemzetközi sportrendezvényre, ahol bejárást kap valamennyi eseményére és mindennemű költségét finanszírozza a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség. Szilágyi Anna hozzátette, ha ő választhatná ki az eseményt, a következő olimpiára menne a legszívesebben fotózni. Ha pedig pillanatot kéne választania, akkor az atlétikasportban szeretne megörökíteni egy célba érést az ötkarikás játékokon.

További részletek az Én Vagyok Itt! idézett adásában: ITT

Én Vagyok Itt! – hétfőtől szombatig minden este 21.05-től az M2 Petőfi TV-n, meghökkentő témákkal, sikeres fiatalokkal, izgalmas beszélgetésekkel, élő koncertekkel és kihagyhatatlan zenész-interjúkkal.

 Az Én Vagyok Itt! aktuális adásai 60 napig korlátlanul visszanézhetők a Médiaklikk.hu weboldalon.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..