home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Az indiánok nyomában
Tóth Tibor
2018.07.23.
LXXIII. évf. 29. szám
Az indiánok nyomában

Az oromi Tájház udvarán immár hetedik alkalommal tartották meg a játék- és mesetábort, melyen húsz óvodás, illetve alsós gyermek vett részt.

A háromnapos rendezvény az indiánok témája köré szerveződött. A gyerekek rengeteg újat tanultak róluk, sokat rajzoltak, kézműveskedtek, gyógynövényekkel ismerkedtek, megpróbáltak minél közelebb kerülni a természethez.

— A gyerekeknek megmutattuk, hogy környezetünkből is sokat hasznosíthatunk, nem kell mindenért a boltba vagy a gyógyszertárba szaladgálni. A tábor célja a szabadidő tartalmas eltöltése, a gyerekek kimozdítása a modern technika vívmányai elől, valamint a szünidőnek a szabadban, társaságban való eltöltése. A gyerekek példamutatóan viselkedtek, sokat játszottak, és rengeteg új ismeretre tettek szert a három nap alatt — mondta Kádár Judit, a tábor fő szervezője.

Az első napon a gyerekek filmet tekintettek meg az indiánok életéről, megismerkedhettek a szokásaikkal, láthatták, hogyan szelídítették meg a lovaikat, hogyan tanultak meg lovagolni, miképp pólyázták be a kisbabákat. Nem maradhatott el az indiánsátor-készítés sem, mely mögött a kicsik kertet létesítettek, növényeket ültettek, magvakat vetettek és egy folyót is „varázsoltak”.

A második napon kifestették a totemoszlopot, az iskola körül térkép segítségével kincset kerestek és találtak, indián fejdíszt, lovacskát, karkötőt készítettek, és lovas kocsival körbejárták Orom utcáit. A zárónapon kirándultak a Szögi-rancsra, majd tábortűzzel és indiántánccal búcsúztatták az idei játék– és mesetábort.

A gyerekek kitűnően érezték magukat a három nap alatt, és lelkesen számoltak be élményeikről.

Nyilas Zsófia (nyolcéves): — Nagyon tetszett a tábor. Sokat kézműveskedtünk, mesét néztünk, játszottunk, kincset is kerestünk. Játék közben sok mindent megtanultam. Kincskeresésben a mi csapatunk végzett az első helyen. Jövőre is szeretnék eljönni a táborba.

Magosi Irisz (hatéves): — Kiválóan éreztem magam ebben a három napban. Több éve részt veszek a táborban. Nagyon tetszett a kincskeresés, az kötötte le legjobban a figyelmem, a mi csapatunk második lett. A Szögi-rancson pizzát ettünk, és sokat játszottunk a játszótéren.

Szurok Noel (hét és fél éves): — A kincskeresés volt a legjobb, és az indiánsátor-készítés is tetszett. Lepedőket hoztunk, összekötöttünk néhány fát, a földre tettük őket, és arra terítettük az ágyhuzatokat.

Nagy Csongor (hétéves): — Mindennel el voltam ragadtatva, a kincskeresésen kívül az indián játékok tetszettek leginkább.

Tukacs Andrea (nyolcéves): — Nekem nincs kedvencem, minden foglalkozás tetszett a táborban. Tanultunk a gyógynövényekről, sok új ismeretet szereztem róluk. Érdekes volt a lovas kocsikázás is, körbejártuk Orom utcáit.

Horváth Adél (hétéves): — Gyorsan elrepült ez a három nap. A sátrak mögött kertet létesítettünk, magvakat, virágokat ültettünk, talán ez tetszett a legjobban a sok kiváló foglalkozás közül. Sok barátot szereztem, és jövőre újra itt leszek.

Vajda Anna (hat és fél éves): — A lányokkal sok indián játékot próbáltunk ki, ez is tetszett, és jó volt megismerni a gyógynövényeket, hiszen új tudással gazdagodtam. Nem szoktam más táborba járni, csak ide, Oromra.

Gulyás Léna (hétéves): — Az tetszett legjobban, hogy hoztak ide oszlopokat, és be lehetett őket festeni. És az is tetszett, amikor a hátsó kertben, a sátor mögött növényeket, kis fákat ültettünk, magokat vetettünk. A sátorban kisebb bulikat rendeztünk. Gyorsan elmúlt ez a három nap.

Magosi Jázmin (nyolcéves): — Harmadszor veszek részt a táborban. Sokat megtudtam az indiánokról, olyasmit is, amiről eddig nem is hallottam. Sok filmet és mesét is néztünk. Az oszlopok festése és a sátorépítés tetszett legjobban.

A háromnapos játék- és mesetábor munkáját Pető Helga, Tukacs Piroska, Molnár Piroska, Bicskei Angéla, Ščekić Kukli Tijana, Bontovity Anita, Sándor Bernadett, Lékó Piroska, Vajda Dorottya, Kovács Patrik, Dukai Leon, Vajdovics Ferenc, Kádár Panna, Sóti Rózsa és Nádi Endre segítette, a támogatók között pedig Orom helyi közössége, a helybeli általános iskola, Szögi Róbert, valamint az Enka Putnički Utasszállító Vállalat említhető.

A kiváló hangulatról a zárónapon készült felvételek tanúskodnak.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..