home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Az idén sem lesznek új játékszerek
Zséli Ágnes
2022.05.31.
LXXVII. évf. 21. szám
Az idén sem lesznek új játékszerek

Törökbecsén a közterületek karbantartásáról a helyi közösség gondoskodik, melynek köszönhetően korábban számos felújítást végeztettek el. Második éve azonban anyagi gondok miatt csak festésre és kisebb javításokra futja, mivel 2020. december 31-én lejárt a tíz évre szóló, helyi járulék megfizettetésére vonatkozó határozat, ezért a bánáti település helyi közössége jóval kisebb évi keretösszegből gazdálkodhat.

Törökbecsén tizenhárom játszótér van, melyek a parkokban, a Tisza-part mellett, sőt, a városperemi utcákban is kellemes időtöltésre és aktív kikapcsolódásra nyújtanak lehetőséget a legfiatalabbaknak.

Miroslav Macura helyi közösségi titkár hangsúlyozta, hogy a kicsik érdekében az összes játszóteret biztonságossá akarják tenni, még akkor is, ha kevés pénz áll rendelkezésre.

— Minden év tavaszán a legnagyobb gondot a fából készült ülőkék okozzák, melyeket felelőtlen ismeretlen tettesek a tél folyamán megrongálnak, de az idén azzal is szembesülnünk kellett, hogy több játszótéren hintákat, libikókákat törtek el, melyek javítása nagyobb összegbe kerül. A Zmaj utca sarkán lévő játszótéren két törött és egy eltűnt hintát jegyeztünk, sőt, a szerek faelemeit is tönkretették. Legrosszabb állapotban a Jagić utcai játszótér van, ahol a hinták, a libikókák, a körhinta és a padok ülőkéi hiányosak. Fontos a gyermekeink biztonsága, ezért rövid időn belül közbeszerzési eljárással a helyi asztalosmesterre bízzuk a javítási munkálatokat, aki átfesti és megjavítja a játékokat. Egyébként azt is el kell mondanom, hogy az elmúlt hét évben helyi közösségünk mintegy 3 millió dinárt költött játszóterekre, aminek köszönhetően tartánborítást kapott a parkban lévő játszótér, az úgynevezett Gerber negyed szabadtéri edzőpályával gazdagodott, míg a Zmaj Jova, a Josif Marinković, a Sava Kovačević, az Aracs utca, valamint az újfalusi köztérre új csúszdát szereltettünk fel. Ezenkívül négy új mérleghintát is kihelyeztünk. A játszóterek többsége új festést kap, emellett pedig hamarosan az új faülőkék is a helyükre kerülnek. Sajnáljuk, hogy az idén csupán ennyit tudunk elvégeztetni. Ahogyan korábban is, a közterületek karbantartása továbbra is a mi feladatkörünk, sőt, a játszóterek zöldövezeteiről is az alkalmazottaink gondoskodnak majd. Törökbecse Helyi Közössége az idén, a nehéz anyagi helyzete miatt, sajnos nem tud új játékszereket beszerezni a kicsiknek, így csak a már meglévőket újíttatja fel.

A titkár azt is elmondta, hogy Törökbecse Helyi Közössége az idén a játszóterek tatarozására mindössze 60 000 dináros keretösszeget irányozott elő.

Fényképezte: Zséli Ágnes

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..