home 2024. július 14., Örs napja
Online előfizetés
Az európai kereskedelem napja
Talpai Lóránt
2023.11.05.
LXXVIII. évf. 44. szám
Az európai kereskedelem napja

Az üzlet az üzlet — mondják egymásnak az emberek. De vajon mennyien gondolkodnak el azon, hogy a kereskedelem nemcsak a haszonról, hanem a vásárlókról is szól? Továbbá arról, hogy bizonyos áruk szabadon mozoghassanak. Mindez nem volt mindig így.

Ezért az európai kereskedelem napjának elsődleges célja, hogy a kereskedelmet mint a legnagyobb GDP-, áfa- és adótermelőt, valamint a legnagyobb munkaerőpiacot képviselő szektort az érdeklődés fókuszába helyezze. 1958-ban ugyanis ezen a napon a római szerződésben rögzítve fektették le a közös piac alapjait, amelyekhez később hozzákapcsolták az áruk szabadon áramlásának elvét is. A tagállamok nemzeti össztermékének egy jelentős részét azóta is az unión belüli árucsere teszi ki.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..