home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Az eredményes együttműködésért
(T. T.)
2014.10.13.
LXIX. évf. 42. szám
Az eredményes együttműködésért

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere hétfőn fogadta a Magyar Összefogás lista vezetőjét Hajnal Jenőt, néhány jelöltet, és a kiemelt jelentőségű szabadkai intézmények képviselőit, igazgatóit. Az eszmecsere során szó esett a nemzeti tanácsok hatáskörébe tartozó kérdésekről, és a további együttműködésről.

A polgármester elmondta, hogy a szabadkai önkormányzat minden nemzeti tanács partnere lesz, és tiszteletben fogja tartani a nemzeti közösségek jogait. Az MNT vezetőségével partnerviszonyt szeretnének kiépíteni, és közösen megoldani az oktatás, a nyelvhasználat és a tájékoztatás nyitott kérdéseit. Az önkormányzat és az MNT közösen tevékenykedik a zsinagóga teljes felújításán, a Szentháromság-szobor visszahelyezésén, valamint egy emlékmű felállításán Csantavéren az 1944-es áldozatok emlékére.

Hajnal Jenő, a Magyar Összefogás lista vezetője őszintének és együttműködőnek ítélte meg a polgármesterrel való találkozót.

— Szó volt intézményeink fontosságáról, a Szabadkai Népszínház magyar társulatának sorsáról, működési lehetőségeinek biztosításáról, beszélgettünk a közgyűjteményekről, a Városi Könyvtár korszerűsítéséről, információs központtá való átalakításáról. Ugyanilyen fontos számunkra a szabadkai Városi Múzeumban folyó munka, mely eddig is szép eredményeket mutatott fel. Az oktatásban fontosnak tartjuk, hogy a magyar fiatalok, a magyar diákok és egyetemi hallgatók, az önkormányzat és az MNT összefogásával minél hatékonyabban és eredményesebben tanuljanak az óvodától az egyetem befejezéséig. Nagyon kedvező folyamat indult el, melyet a nemzeti tanács és a szabadkai önkormányzat, a polgármester segítségével, még szorosabbá és eredményesebbé tud tenni – mondta Hajnal Jenő.







A felvételek a megbeszélésen, és az azt követő sajtótájékoztatón készültek.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..