home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Az első világháborúban elesett katonákra emlékeztek Nagybecskereken
Kónya-Kovács Otíla
2023.09.25.
LXXVIII. évf. 38. szám
Az első világháborúban elesett katonákra emlékeztek Nagybecskereken

A nagybecskereki Petőfi MME szervezésében emlékeztek meg az első világháborúban elesett katonákról, akik a katolikus temetőben nyugszanak. Ezen a helyen 1914. szeptember 21-én helyezték örök nyugalomra az első elesett katonát.

Jenovay Lajos, a Petőfi MME elnöke elmondta, amikor 2021-ben méltó emlékhelyet avattak, úgy határoztak, minden évben e dátum környékén róják le kegyeletüket a hősök emléke előtt.

Az alkalmi műsorban közreműködött az Emmanuel Kamarakórus és Zugić Kamrás Annamária versmondó.

A megemlékezésen Magyarország Belgrádi Nagykövetségének nevében Bukovenszki István százados koszorúzott. A VMSZ képviseletében Kovács Elvira alelnök és Pintér Anna-Mária tartományi képviselő, az MNT részéről Sárközi István, a Végrehajtó Bizottság elnöke rótta le tiszteletét, valamint virágot helyeztek el a Szent György Lovagrend Bánáti Priorátusa, a Szathmáry Karolina Leánykollégium, az Emmanuel Kamarakórus és a nagybecskereki Petőfi MME tagjai is.

Kónya-Kovács Otília felvétele

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..