home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Az első szerb arany
Tóth Tibor
2021.07.27.
LXXVI. évf. 29. szám
Az első szerb arany

Megvan az első szerb aranyérem a tokiói olimpián.

London olimpiai bajnoka, a tékvandósok 67 kilogrammos súlycsoportjában indult Milica Mandić a döntőben 10-7-re verte a dél-koreai Dabin Leet, és ezzel megszerezte Szerbia első aranyérmét a tokiói játékokon. Mandić egész nap kitűnően harcolt, magabiztosan győzte le ellenfeleit, mely formáját a döntőre is megőrizte. Az első körben a kenyai Ogallo elleni párharc bemelegítésként hatott, és Milica sima, 13-0-s győzelmet aratott. A negyeddöntőben a lengyel Aleksandra Kowalczuk (11-4) sem jelentett komolyabb gondot, az elődöntőben, a francia Althea Laurin elleni találkozó már parázs csatát hozott, de Milica 7-5 arányban itt is nyerni tudott. Az aktuális világbajnok elleni döntőt jobban kezdte a belgrádi versenyző, majd a dél-koreai 6-6-ra egyenlített, de Milica ekkor még tudott újítani, ami az olimpiai bajnoki címet jelentette számára.

Fotó: Tanjug/AP Photo/Themba Hadebe

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..