home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Az első fordulóban sikerült
2004.10.06.
LIX. évf. 40. szám

Bemutatjuk Hallgató Sándor tartományi képviselőjelöltetA VMSZ és a Demokrata Párt közös tartományi egyéni jelöltjeként került a szavazólistára HALLGATÓ Sándor, a bácsfeketehegyi helyi szervezet elnöke, aki már a szeptember 19-ei, első választási menetben megkapta a szükséges szavazatok többségét (a...

Bemutatjuk Hallgató Sándor tartományi képviselőjelöltet
A VMSZ és a Demokrata Párt közös tartományi egyéni jelöltjeként került a szavazólistára HALLGATÓ Sándor, a bácsfeketehegyi helyi szervezet elnöke, aki már a szeptember 19-ei, első választási menetben megkapta a szükséges szavazatok többségét (a voksok 55,4%-át) ahhoz, hogy tartományi képviselő lehessen.
Hallgató Sándor 1959. július 28-án született Bácsfeketehegyen. Nős, 2 fiúgyermek -- a 14 éves Sándor és a 10 éves Zádor apja. Református hitvallású ,,ős kun -- amire büszke --, elődjei Feketity puszta újratelepítésekor, még 1785-ben jöttek Kunhegyesről.
Az általános iskola befejezése után a szabadkai elektrotechnikai középiskola tanulója, az ipari-automatikai szakon érettségizik. Főiskolai tanulmányait, hátrahagyott két vizsgával nem sikerül befejeznie (időközben megözvegyült édesanyjának nincs módjában állni továbbtanulásának költségeit). Elhelyezkedik hát a helybeli mezőgazdasági birtokon mint elektrotechnikus. Mivel édesapja is ennek a munkaszervezetnek volt a megbecsült tagja, szép karrier elé nézhetett volna -- ha belép a kommunista pártba, ám ezt megtagadta. Utána sem ,,pártoskodott, ám talán ennek eredményeként korán megtanulta, hogy mindenért a tíz körmével kell kaparnia, s a nyakasságnak is megvan az ára.
Édesanyja és anyai nagyapja révén részleteiben megismerhette a magyar történelmet a honfoglalástól a trianoni békekötésig. Vagy tízéves lehetett, amikor nyiladozó öntudattal és nemzeti identitástudattal megkérdezte nagyapjától: ,,És hol voltak akkor a magyarok? Hosszas töprengés és lelki felkészülés után, megfontoltan végül is ezért lépett be 1998-ban a VMSZ-be. Hogy az ő fiai ne kérdezhessék meg tőle ugyanezt.
Jóllehet a szövetkezetben rendszertelen a fizetés (és a dolgozók hónapok óta minimálbéren vannak), soha nem gondolt arra, hogy hátat fordítson szülőfalujának. ,,Nem azért, mert ide pottyantott a gólya, hanem azért, mert itt vagyok itthon -- mondja tömör egyszerűséggel.
A szereplési vágya már jóval a politikusi karrierje előtt megmutatkozott: tagja volt a helybeli színjátszó körnek, s több darabban is megcsillogtathatta érett humorérzékét, erős jellemszínészi adottságait.
Véleménye szerint nem (csak) személyes érdemeinek, hanem Kishegyes község választópolgárai eltökéltségének köszönheti a szeptember 19-ei sikerét. Ugyanakkor elismerését és köszönetét fejezi ki a Demokrata Pártnak az együttműködésért -- ami nemcsak szóbeli, hanem tényleges is volt.
Bízik abban, hogy a szavazási eredmény híven tükrözi majd a lakosság jövőképét. Hogy a többség egy békén alapuló demokratikus államot akar, ahol mindenki megvalósíthatja egyetemes emberi jogait (többek között a munkára való jogát is). Mindenesetre ő ebben a szellemben szeretne tartományi képviselőként ténykedni. (k. o.)
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..