home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Az elkezdett munkát be kell fejezni
(T.L.)
2023.12.08.
LXXVIII. évf. 49. szám
Az elkezdett munkát be kell fejezni

Közösségi találkozó Bácskossuthfalván, Bajsán és Gunarason

Közösségi találkozót tartott a Vajdasági Magyar Szövetség Bácskossuthfalván, az Echo Ifjúsági Rendezvényközpontban. Az eseményen részt vett Deli Andor, az Európai Parlament képviselője, Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke és a köztársasági lista jelöltje, Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Szatmári Adrián, Topolya község elnöke, valamint bemutatkoztak az önkormányzatok tartományi és köztársasági képviselőjelöltjei.

Az egybegyűlteket Méhes Béla, a VMSZ köztársasági képviselőjelöltje, valamint Fazekas Róbert, a VMSZ tartományi képviselőjelöltje köszöntötték, akik a választások fontosságát hangsúlyozva bemutatták a vendégeket, majd átadták a szót Fremond Árpádnak. A Magyar Nemzeti Tanács elnöke annak jelentőségét hangsúlyozta, hogy a vajdasági magyar közösség ebben a nehéz helyzetben is egységre törekszik, és nagyon fontos, hogy minden minisztériumban legyen erős érdekképviselete. Mindemellett biztató adatokat közölt az újabb infrastrukturális beruházásokról a községben, valamint a kultúrotthon tetőszerkezetének cseréjéről 2024-ben.

Kovács Elvira elmondta, hogy Pásztor István elveszítésével, akit a vajdasági magyar közösség politikai apjaként tisztelhetett, nagyon nehéz helyzetbe került a Vajdasági Magyar Szövetség, de meggyőződésük, hogy örökségét folytatni kell, ahogyan a megkezdett munkát is. Mindazt, amiért Belgrádban, Újvidéken és Brüsszelben, az Európai Parlamentben is dolgoztak, meg kell tartani. A VMSZ-nek jelentősége és súlya van, mindazt, amiért az elmúlt tizenöt évben elért, folytatni kell, a vajdasági magyar közösségnek, az önkormányzatoknak minisztériumi támogatást kell adni. Nagyon fontos, hogy Magyarország Kormánya teljes mellszélességgel a vajdasági magyar közösség mellett áll.

Deli Andor lapunknak adott nyilatkozatában kiemelte, rendkívül fontosnak tartja, hogy a december 17-ei választásokon a vajdasági magyar közösségben mindenki, aki csak tud, részt vegyen, menjen el szavazni, mert nagyon sok minden forog kockán. Azok a munkák, azok a projektumok, amelyek az elmúlt években elkezdődtek, amelyekhez Pásztor István neve is fűződik, folytatódni fognak.

— A megkezdett munkát kötelességünk is folytatni, hiszen minden ettől a választástól függ. Arra kérek mindenkit, vegye komolyan ezt a választást, minden szavazatra szükség van.

Bácskossuthfalva után hasonló Bajsán és Gunarason is tartottka közönségtalálkozót.

Fényképezte: Talpai Lóránt

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..