home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Az éjféli mise csodája
Fehér Márta
2020.12.25.
LXXV. évf. 52. szám
Az éjféli mise csodája

Különleges alkalom a szenteste, amikor az emberek ahelyett, hogy aludnának, a tv-t néznék, esetleg olvasnának, Isten házában találkoznak. Évente csupán egyszer van ilyen, amikor Jézus Krisztus születését ünnepli a keresztény világ. És amikor megszólal az orgona, illetve a kórussal együtt a hívek torkából is felcsendül a Mennyből az angyal, hihetetlen békesség tölti be a szíveket.

Megteltek a padok a magyarkanizsai Szent Őrangyalok római katolikus templomban december 24-én éjjel. Jézus születésének ünnepén sem az eső, sem a koronavírus-járvány nem tudta otthon tartani a híveket.

— Onnantól kezdve, hogy megtapasztaljuk azt, hogy megfogjuk az Úr Jézus kezét, onnantól kezdve soha többé nem akarjuk elengedni — mondta Horváth Ákos atya, a magyarkanizsai Szent Őrangyalok római katolikus templom káplánja. — Kapaszkodjunk meg, kedves testvéreim, a ma éjszaka közénk született Fiúisten kezében, fogjuk meg az ő kezét, és vele járjuk az életünk útját! Adjuk át neki mindenünket, lényünket, minden egészünket, és kérjük tőle azt, hogy legyen velünk, támogasson bennünket, pártfogoljon bennünket, és árasszon el bennünket azzal a végtelen jósággal, szeretettel és kegyelemmel, amelyet nekünk megteremtett. Ekkor tudjuk igazi Isten-gyermekként folytatni a küldetésünket, és ekkor tudjuk karácsony igazi lényegét a mindennapi életünkben is megélni.

Az éjféli misén részt vevő gyerekek ajándékot kaptak, és a hívek a betlehemi békeláng fényét, melegét is hazavihették otthonukba a cserkészek közreműködésével. Sokan készültek erre, a zsebekből, kabátokból előkerültek a mécsesek, gyertyák. Valami hihetetlen csoda lepte be a lámpást, melyet Jézus születésének helyszínén, a jászol helyén épült templomban, azaz a Születés Bazilikában található örökmécsesből vett láng töltött be. Hosszú utat tett meg Betlehemből, és a csupa szív lánghordóknak köszönhetően eljutott a világ számos pontjára, így Magyarkanizsára is a féltve őrzött ajándék, hogy a családi otthonokba érkezve az emberek minél közelebb kerüljenek a karácsonyhoz.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..