home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Az együttműködés erősítése anyaországi partnerszervezetünkkel
2022.08.10.
LXXVII. évf. 32. szám
Az együttműködés erősítése anyaországi partnerszervezetünkkel

Szabadkán találkozott a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének keceli csoportja a Keresztény Értelmiségi Kör vezetőivel és a szabadkai helyi csoportjának tagjaival. A többéves együttműködés eredménye ez a látogatás, amelyen összesen 38 személy vett részt mindkét szervezetből. A program egy városi sétával és Szabadka nevezetességeinek megismerésével kezdődött, amelyet Štraka Andrea idegenvezető, tanárnő vezetett. A háromórás városnézés során többek között megtekintettük a Városháza dísztermét, a felújított zsinagógát, a Szent Teréz Székesegyházat és a Szent Mihály ferencesek templomát, valamint a város egyéb látványosságait.

A kimerítő és tartalmas séta után jól esett megpihenni a Horgos melletti Domus Pacis ferences lelkigyakorlatos házban, ahol meleg ebéddel várták a résztvevőket. Az ebéd után közös egyeztetéssel folytatódott a találkozó. Rövid bemutatkozó után a szabadkai helyi csoport képviselői megbeszéléseket folytattak az anyaországi vendégekkel. Megvitatták a további együttműködés lehetőségeit, a közös programok szervezését, a pályázati lehetőségeket, valamint az előadók cseréjét. Közvetlen hangulatú baráti beszélgetés jött létre a két szervezet tagjai között.

Délután a csoport Ft. dr. Horváth Endre atya meghívására ellátogatott a hajdújárási Keresztelő Szent János templomba. Az atya bemutatta a tavaly decemberben felszentelt turulszobrot és ismertette történetét.

A baráti találkozó egy palicsi sétával zárult. Vendégeink érdeklődve hallgatták idegenvezetőnk beszámolóját Palics történetéről és nevezetességeiről.

Köszönet a támogatásért a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárságnak, hogy lehetővé tette ennek a programnak a megvalósítását.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..