home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Az együtt alkotás élménye
V. J.
2012.05.30.
LXVII. évf. 22. szám
Az együtt alkotás élménye

A zentai Népkertben, a volt Pionírotthonban a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium képzőművészeti tagozatának szervezésében kétnapos alkotótáborban dolgoztak a tehetséges ifjú képzőművészek. A második alkalommal megrendezett nemzetközi tábort...

A találkozó résztvevői ebédidőben - Vida János fotója

A zentai Népkertben, a volt Pionírotthonban a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium képzőművészeti tagozatának szervezésében kétnapos alkotótáborban dolgoztak a tehetséges ifjú képzőművészek. A második alkalommal megrendezett nemzetközi tábort Lázár Tibor festőművész vezette, segítségére volt Kókai Elena, Balla Ákos, valamint Vida János. A résztvevők Budapestről, Szegedről és Újvidékről érkeztek. Az ottani képzőművészeti szakközépiskolák tanárai a legjobb diákjaikat hozták el, hogy két napon át együtt alkothassanak a zentai tanulókkal, megismerjék egymás munkáit, érdeklődési körét és az adott témák eltérő, egyéni stílusú megközelítési módját.
A szervezők elmondták: nagy öröm számunkra, hogy pályázat útján sikerült támogatást kapniuk a tartományi titkárságtól. Meghívásukra a találkozón képviseltette magát több hazai és országhatáron kívüli művészeti intézmény is. A budapesti MKE Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola és Kollégiumból egy kísérő és négy tanuló érkezett, az újvidéki Bogdan Šuput Szakközépiskolából két tanár és két tanuló vett részt az alkotásban, Szegedről két vajdasági származású tanuló csatlakozott, de itt volt még négy zentai diák, valamint két modell is, szintén a képzősök közül. Jövőre a hazai és a magyarországi intézményeken kívül a szlovéniai, olaszországi és erdélyi szakközépiskolák tanulóit is szeretnék meghívni.
A munkában részt vett: Fekete Géza, Milanović Cecília, Bognár Brigitta, Horti Béla, Berkes Anna Csenge, Reiter Alice, Szabó Noémi, Szalai Bálint, Prekajac Petra, Prekajac Ella, Huszák Áron, Klájó Adrián, Varga Natália, Zabos Gabriella, Erős Bunyik Lili, Stefanović Richard, Barna Kolozsi Valéria, Kolozsi Júlia és Zsomolya Szabolcs.
A képzőművészeti összejövetelt a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium Képzőművészeti Tagozata szervezte a Bolyai Farkas Alapítvány és a Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárság támogatásával. A kétnapos találkozón nem a versenyzésre fektették a hangsúlyt, sokkal inkább a barátkozás volt a cél, és a közös alkotómunka szépsége adta meg a tábor jó hangulatát.
A szervezők ezúton köszönik meg az együtt alkotás élményét minden résztvevőnek és segítőnek.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..