home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Az autózás világa
Berta Attila
2017.03.11.
LXXII. évf. 10. szám
Az autózás világa

Új rovattal szeretnénk kedveskedni minden olvasónknak, aki szereti az angol eleganciát, olasz stílust, japán technikát, román egyszerűséget, német minőséget, gyönyörű amerikai, olcsó kínai, koreai újdonságot, bonyolult francia autókat. Első lépésként íme néhány érdekesség.

Az Alfa Romeo Giulia lett az év legszebb autója 2016-ban

Az Auto Bild olvasói és a szakértői zsűri az Alfa Romeo Giulia modelljét jelölték ki az év legszebb autójának 2016-ban. Ezzel gyarapítva a titulusait, hiszen első alkalommal megkapta a Das Goldene Lenkard (Aranykormány) díjat is. Az izgalmas Giuliát a Centro Stile Alfa Romeo kreálta, mely képviseli az új vonalakat, de mégis követi a már több mint százéves tradíciót. A legjelentősebb a háromlevelű lóhere, mely a legismertebb szimbóluma az Alfa Romeo-dizájnnak. Ez a szépség igyekszik borsot törni a konkurencia orra alá nemcsak a szépségével, hanem a fölhasznált minőségi anyagokkal is, kombinálva a tökéletes tömegmegosztást a teljesen új hátsókerék-meghajtással. De a lényeg egyszerű: motor, vezetés, szépség. Ezeket várjuk el az Alfától. A Giulia azonban ennél sokkal többet nyújt.

Renault Trezor, egy lenyűgöző dizájnkoncepció

A 32. Nemzetközi Autófesztiválon, melyet Párizsban, a Hôtel des Invalides-ben tartottak meg, a Renault Trezor vitte el a legszebb koncepciójú autó díjat 2016-ra. Laurens van den Acker, a Renault dizájnosztályának szenior alelnöke kijelentette, hogy ezzel a koncepcióval a Renault lehetőséget adott arra, hogy belelássunk az új dizájntechnológiákba, melyek megjelennek majd az elkövetkező modellekben. A Renault Trezor vonalai kifinomultak, érzékiek, de mégis erőteljesek, beltér-kialakítása a vezetés élvezetéről szól.

Megjelent az új E kategóriás Coupé a Mercedes-Benztől

A 2016. év végén a Mercedes-Benz igyekezett kitenni magáért, a limuzin és a T-modell után megjelent az új E kategóriás Coupé. Feltűnő a megjelenése, érezhető rajta a szenzuális tervezés, kényelmes hosszú utazásra négy személynek, kombinálja a szépséget és a klasszikust, ami az E osztályra jellemző. Erős motorral, kis CO2-kibocsátással, kényelmes rugózással garantálja a sportos vezetési élményt. Az E osztályos exkluzív sportos kupék legújabb tagjának megalapozott, majdnem ötvenéves történelme van. Az ősét még 1968-ban mutatták be (abban az időben Stroke Eight coupé néven volt ismert). Következtek az egyéb modellek, melyek közül a legismertebb talán a CLK-sorozat. Minden generáció kombinálta az attraktív dizájnt a sportos agilitással és a luxussal. Az E osztály Coupé a következő lépés a Mercedes-Benz dizájnevolúciójában. A tökéletes arányokkal az új, sportos Coupé képviseli a szépséget és az eleganciát. Erős és effektív benzin-, illetve dízelmotorok, mindegyik ECO start/stop rendszerrel felszerelve, összehangolt Euro 6 standarddal — ezek együttesen szavatolják a kitűnő teljesítményt és a szórakozást a volánnál. Elérhető egy dízel- és két benzines motorral (135 kW — 184 LE, 245 kW — 333 LE). Új motor és a 4Matic változat később lesz elérhető.

Forgalomba került az új Citröen C3

A Citröen brand fölújította a bestsellert, a C3-at. 2002 óta több mint 3,5 milliót gyártottak ebből a modellből. Szerbiában 9890 eurós alapárral indul az új C3-as generáció. Belülről úgy alakították ki, hogy a kényelmet helyezték előtérbe. Új internettechnológiával szerelték föl, de a legérdekesebb a ConnectedCAM, avagy a Citröen-kamera, melynek nagy rezolúciója lehetővé teszi a kép és a videó megosztását. Ez az újdonság minden utazást élvezetesebbé tesz. A Citröen brandre jellemző a tágas utastér, ráadásul a sok vízszintes vonal miatt a beltér még nagyobbnak látszik. A műszerfalon kitűnik a modern technológia: 7 inches érintőképernyő, a ventilációs nyílások krómozott sarkai pedig még jobban hangsúlyozzák a szélességet.

Az új Citröen C3-at olyan rendszerekkel is fölszerelték, amelyek nemrég még csak a magasabb osztályú autókban voltak elérhetőek. Ilyen például az út menti jelzőtáblák felismerése, a tolató- és parkolókamera, a vezetés közbeni történések rögzítése a szélvédőben elhelyezett kamerával, figyelmeztető rendszer azokra az esetekre, ha az autó letér a saját haladási sávjáról, illetve ha a sofőr elfárad (automatikusan aktiválódik 2 óra folyamatos vezetés után, 70 km/h sebesség fölött). Az új C3 legújabb generációs motorokkal van fölszerelve, hatékony és gazdaságos PureTech benzines és BlueHDI dízelmotorral. A háromhengeres PureTech 68, 82 és 110 LE-s, a dízelmotorok pedig 75 és 100 LE-sek. Kézi váltóval vannak párosítva, de hamarosan automata EAT6 váltóval is elérhetőek lesznek.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..