home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Az autózás igazi öröme
Berta Attila
2018.02.02.
LXXIII. évf. 4. szám
Az autózás igazi öröme

A legendás és nagy sikerű roadster 

A sportos, új Mazda MX-5 tökéletes arányai és feltűnő külseje a KODO, azaz a mozgás lelke formanyelv eddigi legmerészebb megjelenése. Az MX-5 arra született, hogy a tulajdonosa megtapasztalja az autózás tiszta örömét, azt a szabadságot, amelyet akkor érez, amikor beül a roadsterébe, beindítja a motort, és érzi az arcán a szél simogatását.
 



A díjnyertes SKYACTIV technológia és a „grammstratégia” segítségével ez a kompakt, könnyű sportautó üdítő vezetési élményt nyújt — bensőséges, a Jinba Ittai koncepcióból ismert köteléket teremtve a vezető és az MX-5 között. A kapcsolatot az innovatív MZD Connect információs és szórakoztató rendszer is lehetővé teszi. Az autóban működő i-ACTIVSENSE biztonsági funkciók szinte a saját érzékszervei kiterjesztéseként segítik a sofőrt a vezetésben.
 


 

Az új Mazda MX-5 még egy díjat bezsebelt a nemzetközi elismerései mellé — megnyerte ugyanis a What Car? autósmagazin 2016. évi A legjobb kabrió címét. Az ikonikus eredeti óta a legkönnyebb MX-5, a sorozatban az ND rövidebb, alacsonyabb és szélesebb. Túlnyúlásai rövidek, a súlypontja a lehető legalacsonyabbra került. Dinamikus arányai, a KODO formanyelv által inspirált vonalai elbűvölik a csodálóit, korszerű technológiája pedig az örömteli vezetésre irányítja a sofőr figyelmét.

A legendás MX-5 negyedik generációja elnyerte a Red Dot: A legjobbak legjobbika díjat, a verseny legmagasabb elismerését, melyet a pályázók csupán 1,6%-ának ítéltek oda ebben az évben a kivételesen forradalmi dizájnért. A KODO vonalai a Mazdák formájában kifejeződő, kirobbanásra kész energiát és az atletikus mozgást képviselik.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..